Aubameyang
Foto: FC Barcelona

El nom de Pierre-Emerick Aubameyang ha sonat les últimes hores com a reforç del Barça en aquest mercat d’hivern. L’acord de cessió del jugador de l’Atlètic de Madrid Joao Félix al Chelsea i l’interès del club madrileny per fer-se amb els serveis del futbolista del Barça Memphis Depay com a substitut del portuguès, han fet que el retorn d’Aubameyang al club blaugrana estigués unes hores sobre la taula.

La tornada d’Aubameyang no és possible

De totes maneres, aquest retorn del davanter gabonès al Camp Nou no podrà ser. Unes normatives de la FIFA i la Federació Espanyola de Futbol pel que fa a fitxatges i inscripcions de jugadors no ho fa viable. Aquestes normes diuen que dins d’una mateixa temporada un jugador no pot ser inscrit tres vegades. Aubameyang va començar el curs inscrit amb el Barça. De fet, va jugar vuit minuts contra el Rayo Vallecano en el primer partit de Lliga, i després va ser traspassat al Chelsea a canvi de 12 milions d’euros. El davanter ha estat inscrit amb el club anglès, per tant, si ara tornés al Camp Nou seria inscrit per tercera vegada en una temporada.

L’article 141.5 de la Federació Espanyola de Futbol, en el punt 5 de tramitació de llicències de futbolistes en una mateixa temporada, diu que “els futbolistes que tinguin la llicència cancel·lada, no podran, en el transcurs de la mateixa temporada, obtenir llicència en el mateix equip del club amb el qual ja van estar vinculats”. A més, l’article 130 del reglament de la RFEF diu que un jugador “en el transcurs de la temporada, no podrà ser inscrit i alinear-se en més de tres equips diferents”.

Pel que fa a la FIFA, l’article 5, en el punt 3 de la normativa de fitxatges, explica que “durant (una temporada) el jugador és elegible per jugar partits oficials només per dos clubs”. Per tant, a causa d’aquestes normatives sembla inviable que Pierre-Emerick Aubameyang pugui tornar al Barça en aquest mercat d’hivern.