barca champions

El Barça s’ha estrenat a la Champions amb un recital golejador davant el Viktoria Pilsen. Un triomf contundent per 5 a 1 gràcies a una exhibició descomunal de Robert Lewandowski, autor de tres gols. E ‘9 blaugrana ha signat un doblet en la primera meitat, que juntament amb la diana inicial de Franck Kessié han encarrilat el triomf per als de Xavi Hernández. A la segona meitat, Lewandowski ha rubricat la seva primera gran nit europea al Camp Nou amb el seu tercer gol i primer hat-trick amb el Barça. Ferran Torres ha fet la maneta en la primera pilota que ha tocat. Els 77.411 espectadors que omplien el Camp Nou han tornat a gaudir a la Champions. S’ha acabat el patiment blaugrana a Europa. El Barça de Lewandowski —i de Xavi— confirma que el somni de la Champions tot just acaba de començar.

El Barça lidera el seu grup empatat a tres punts amb el Bayern de Munic, que ha superat l’Inter de Milà al Giuseppe Meazza. Propera parada, precisament, Munic. El Barça té set de revenja i Lewandowski fam de gols. Que no acabi el somni.

Robert Lewandowski marca el camí del triomf al Barça

Xavi Hernández va prometre rotacions per a l’estrena a la Champions i el tècnic no ha fallat: ni més ni menys que sis canvis respecte a l’onze inicial a Sevilla. El més destacat ha estat el de Jordi Alba, que després de tres suplències ha tornat a sortir d’inici. Sergi Roberto —fent de capità—, Christensen, Frenkie de Jong, Kessié i Ansu Fati també han estat titulars. El Barça ha arrencat dominant completament el partit. Circulació ràpida, pressió alta i sempre amb els extrems com a recurs més incisiu.

Dembélé ha tornat a demostrar que en qüestió de minuts pot ser un dels millors del món o un jugador desesperant; dues errades del francès en passades fàcils han provocat dos contracops del Viktoria Pilsen que han posat l’ai al cor al Camp Nou. Però el conjunt de Xavi Hernández es mereixia un retorn plàcid a la Champions. La primera rematada entre els tres pals del Barça ha acabat al fons de la xarxa. Franck Kessié ha aprofitat una pilota aèria servida per Koundé al segon pal per fer l‘1-0 del Barça. L’Emperador marcava el camí amb el seu primer gol a la Lliga de Campions.

El que ja s’ha convertit en una nova rutina culer és la diana per partit de Robert Lewandowski. El polonès s’ha cuinat tot sol un autèntic golàs des del balcó de l’àrea amb un xut dolç i enroscat al pal llarg del porter. Lewy és una màquina de fer gols —88 a la Champions— i el Camp Nou ja té nou ídol. Un futbolista que fa el que vol, quan vol i com vol a la gespa. La gran primera part del Barça s’ha torçat per moments a un minut del descans, amb una acció estranya a l’àrea culer que ha finalitzat amb una rematada de cap de Sykora per fer el 2 a 1. Però Dembélé també volia ser protagonista i ha recuperat tot sol una bola per assistir magistralment la bèstia depredadora del Barça. Doblet de Lewandowski, ara de cap, i 3 a 1 al descans.

Lewandowski i Ferran Torres culminen la maneta

Gerard Piqué ha entrat al terreny de joc a la segona part en els seus primers minuts oficials de la temporada. Tot i el domini culer, el Barça ha concedit diverses ocasions fàcils al Pilsen que no han acabat en gol. Un avís per a temps futurs, i és que el Bayern i l’Inter no seran el conjunt txec. Però la vida amb Lewandowski és molt més fàcil. El polonès ha culminat la seva exhibició particular amb un altre gol de bandera, el 4-1, ara encara des de més lluny, amb un xut col·locat a l’arrel del pal. El Camp Nou era una festa i Ferran Torres s’hi ha sumat amb la maneta del Barça al minut 70. Xavi ha fet debutar Pablo Torre en partit oficial, i el jove migcampista n’ha tingut prou amb 10 minuts per demostrar que és un futbolista especial. El debut a la Champions del Barça ha estat somiat. Llarga vida a Lewandowski, clama el Camp Nou.