El Barça de futbol sala no ha pogut revalidar el títol de campió d’Europa després de perdre amb l’Sporting de Portugal per 3 a 4 a la final de la Champions League 2021. Els blaugrana han vist com els portuguesos han capgirat un 2 a 0, a la segona part.

Domini absolut blaugrana, a la primera part

El partit ha començat de manera immillorable per al conjunt blaugrana. Només s’havia disputat un minut de partit quan Marcenio ha conduït la pilota i amb un xut potent ha superat Guitta i ha posat l’1 a 0 en el marcador. L’equip d’Andreu Plaza ha tingut uns primers minuts de somni. Adolfo ha vist com el porter de l’Sporting evitava el segon gol blaugrana. I quan no era ell, han estat els pals de la seva porteria com ha pogut comprovar Esquerdinha al minut 5.

L’Sporting de Portugal, però, ha reaccionat. El conjunt portuguès ha tingut diverses ocasions per marcar, però les bones intervencions de Dídac han permès els blaugrana mantenir la porteria a zero durant tota la primera part. La bona defensa dels catalans els ha permès sortir en ràpids contraatacs, però amb poc encert. Adolfo i Esquerdinha han vist com les seves ocasions no han acabat en gol per ben poc. En canvi, Ximbinha no ha perdonat la que ha tingut. El brasiler ha aprofitat una assistència de Daniel per fer el 2 a 0.

Ximbinha, golejador en la Champions
@FCBfutbolsala

L’Sporting capgira el partit i la Champions

La segona part ha començat amb cinc minuts de retard per un problema informàtic amb el marcador del pavelló Kresimir Cosic , que finalment s’ha pogut solucionar.

Els jugadors de l’Sporting han sortit a buscar un gol que els fiqués, de nou, a la final de la Champions. I ho han aconseguit. Després d’un xut d’Adolfo al pal, el quart del partit, els portuguesos han fet el seu primer gol. Ho ha fet Zicky, al minut 26, després de rematar a plaer una passada de Tomás Paço.

El gol ha deixat tocat el conjunt d’Andreu Plaza i l’Sporting ho ha aprofitat. Erick, en una jugada d’estratègia, ha fet l’empat a 2. El conjunt portugués ha marcat dos gols en menys de dos minuts. L’equip d’Andreu Plaza no reaccionava i Dídac ha tornat a ser clau per mantenir viu el seu equip amb aturades de gran mèrit.

Però al minut 31, el porter blaugrana no ha pogut fer res per evitar el tercer gol. Una falta xutada per Taynan ha rebotat a la tanca i Joao Matos, tot sol, ha fet el 2 a 3.

Amb el marcador en contra, Andreu Plaza s’ho ha jugat del tot. Ha decidit jugar amb cinc jugadors de pista i sense porter. La jugada, però, no li ha sortit bé i en una pilota perduda pels blaugrana, Pany Varela ha fet el 2 a 4. Quedaven tres minuts i algun gol més per veure. Ferrao, un minut més tard, ha retallat distàncies posant el 3 a 4.

Finalment però, els portuguesos han mantingut la bona defensa i han aconseguit una victòria que els proclama com els nous campions de la Champions League de futbol sala.