Atlètic-Barceloneta jugarà Divisió Honor femenina
@CNAB_oficial

La pròxima temporada, la Divisió d’Honor femenina de waterpolo tindrà quatre equips barcelonins. L’Atlètic-Barceloneta ha aconseguit l’ascens a la màxima categoria del waterpolo estatal juntament amb el Mediterrani, el Sant Andreu i el Catalunya. La secció, creada fa set anys, ha passat de l’última categoria a estar amb els equips grans del waterpolo femení.

Una temporada per emmarcar

“La temporada 2020-2021 de l’Atlètic-Barceloneta ha estat de matrícula”. Són paraules de Rafa Calopa, l’entrenador de l’equip femení mariner després d’assegurar-se l’ascens. L’equip encara té pendent un partit per acabar la segona fase, però la diferència de punts amb les segones les assegura matemàticament acabar com a campiones de la Primera Nacional i tenir, com a gran premi, l’ascens a la Divisió d’Honor. Per a Calopa, “cal destacar sobretot la feinada que hi ha al darrere i la implicació de molta gent. El club i els companys de feina que han sacrificat espais i horaris i han col·laborat en tot el que ha calgut”.

Unes xifres de Divisió d’Honor

El mèrit de les jugadores sobrepassa qualsevol fita esportiva. Aquesta temporada l’equip va aconseguir l’ascens a Primera Nacional i afrontaven la categoria amb il·lusió però conscients de la dificultat que comportava jugar en la segona màxima competició a escala estatal. I ho han fet amb unes xifres que ja les signarien molts clubs. Aquesta temporada han jugat 19 partits (tenen pendent l’últim de la segona fase que jugaran contra el CD Waterpolo 98), d’aquests han aconseguit 15 victòries, dos empats i només dues derrotes. Per al tècnic mariner cal destacar que “només hem perdut dos partits en les dues fases. Venint d’on veníem i fent el que hem fet, té moltíssim mèrit”.

Un ascens meteòric d’un club punter

El CN Atlètic-Barceloneta ha passat de l’última categoria del waterpolo absolut (han arribat a jugar en categoria absoluta quan encara eren infantils) a la màxima. I només en set anys. Aquest ascens meteòric té una explicació, “ningú s’esperava que tot anés tan ràpid. L’equip era molt ambiciós i un dels orgulls que tenen les jugadores és que el seu nom constés com l’equip que va aconseguir jugar a la Divisió d’Honor”, diu amb satisfacció l’entrenador. També afirma que “per ser un club dels millors has de tenir els teus equips a dalt de tot. Faltava l’equip femení i ja el tenim. Si aquesta temporada aconseguim l’ascens del femení i la Champions del masculí seria una temporada magnífica”.

La seva continuïtat

Un cop assolit l’ascens, Calopa assegura que “ara toca gaudir el moment i ja pensarem en la pròxima temporada”. La pregunta, per tant, és evident: continuarà la pròxima temporada? El tècnic respon que “en el meu cas tinc contracte en vigor i estic molt content al club. Quan arribi el moment ja decidirem quan sapiguem el projecte que planteja el club i aleshores prendrem una decisió. Ara per ara no entro en especulacions”.

Em faria molta il·lusió continuar amb l’equip la pròxima temporada”
Rafa Calopa, entrenador del CN Atlètic-Barceloneta

Caldrà esperar les pròximes setmanes per veure si club i entrenador arriben a un acord i la temporada vinent Rafa Calopa viu la segona experiència com a tècnic de la Diivsió d’Honor femenina.