La temporada vinent hi haurà un nou equip barceloní a la Tercera Federació. El Club Esportiu Europa ha aconseguit l’ascens de categoria de forma matemàtica després de superar el Figueres per 4 a 1.

Domini de l’Europa i golejada escapulada

L’Europa ha estat el gran dominador a la primera part. Els escapulats han tingut el domini de la pilota durant els primers 45 minuts. Abans del quart d’hora, l’equip de Jonathan Ruiz ha gaudit de bones ocasions. Al minut 10, Jandro ha rematat per sobre del travesser de la porteria d’Albert Quintanas. I, un minut més tard, Buba ha rematat arran del pal de la porteria empordanesa.

Els dos avisos, finalment, s’han convertit en gol. Al minut 28, Buba ha engaltat un fort xut que ha entrat per l’escaire de la porteria visitant per fer l’1 a 0.

A la segona part, les coses han començat de la millor manera per al conjunt escapulat. Jurado, quan només s’havien disputat cinc minuts de la represa, ha aconseguit el segon gol de l’Europa. I, 10 minuts més tard, la sentència escapulada. Jandro, al minut 62, ha aprofitat una assistència de Sergi Hernández per fer el 3 a 0.

La festa escapulada ha continuat. Al minut 75, i de falta directa, Sulayman Drammeh ha fet el 4 a 0. El Figueres, que no ha gaudit de gaire ocasions en tot el partit, ha pogut marcar al tram final del maxt. Khalid, al minut 89, ha fet el 4 a 1 després de rematar una centrada de falta de Josep Vergara.

Amb l’ascens a la butxaca, el filial de l’Europa buscarà en les quatre jornades que queden per acabar el campionat, aconseguir el títol de campions de la Lliga Elit.

Un ascens meteòric del CE Europa

La trajectòria de l’Europa B des que es va crear la temporada 2012-2013 és espectacular en el còmput global: en 13 temporades haurà passat de la Quarta Catalana a la Tercera RFEF. El curs que va debutar van començar a competir a la Quarta Catalana i la segona temporada van aconseguir l’ascens a la Tercera Catalana després de quedar campions. Una categoria, la Tercera, on només van estar-hi un curs, perquè van sumar un segon ascens en finalitzar la temporada en segona posició.

A la Segona Catalana és la categoria on han estat més anys, set concretament, fins que la temporada 2021-2022 van quedar campions i van pujar a la Primera Catalana. Una categoria en què van acabar cinquens, un fet que els va permetre participar en la primera temporada de la Lliga Elit. En aquesta primera edició han fet un curs tan bo que han fet història: han aconseguit l’ascens a la Tercera Federació i sumar el tercer ascens consecutiu.