L’Europa B ha guanyat el Vilanova CF per 4 a 1 amb una espectacular remuntada tot i jugar des del minut 9 amb un jugador menys. Els golejadors Victor Vilajosana, Makuemimo, Sergi Hernández i Abubacarry han donat la victòria als escapulats. Amb aquest resultat, el conjunt dirigit per Jonathan Ruiz es manté en quarta posició amb un total de 50 punts una jornada abans d’acabar la lliga, però està pendent de la resolució del comitè de competició per la impugnació del Santboià per alineació indeguda dels escapulats, que els podria fer perdre tres punts.

Remuntada en un primer temps amb entrebancs

L’Europa B ha sortit molt intens des de l’inici. L’afició escapulada, coneixedora de la transcendència del partit, no ha parat d’animar des que la pilota ha començat a moure’s. Els de Ruiz dominaven amb contundència l’enfrontament i creaven ocasions de perill a partir d’un bon joc associatiu. Malgrat tot, Borikó ha sigut expulsat per vermella directa al minut nou, quan ha fet falta per aturar un contraatac. Pocs minuts després, amb el Nou Sardenya encara estabornit, el Vilanova ha estrenat el marcador amb un gol olímpic de Pozzo al minut 14 (0-1). Tot i les dificultats, al minut 17, Aonane ha fallat un penal a favor dels europeistes, però Victor Vilajosana ha aprofitat el refús per empatar l’enfrontament (1-1). El joc s’ha anat alentint i l’Europa B era menys ofensiu. Finalment, al minut 42 Makuemimo ha desancallat el marcador a partir d’una molt bona jugada per la banda dreta (2-1).

L’Europa B goleja i s’endú els tres punts

A la represa de la segona part, el conjunt escapulat ha sortit igual d’intens que en el primer temps i, tot i jugar amb un jugador menys, ha estat capaç de trobar espais i generar perill. Malgrat tot, el Vilanova també ha tingut les seves ocasions per marcar, però no les ha pogut materialitzar. Al minut 63, l’Europa B ha tornat a eixamplar distàncies al marcador gràcies a Sergi Hernández, que ha rematat una pilota morta a l’àrea (3-1). Aquest gol ha donat encara més força als europeistes i, al minut 72, Abubacarry ha fet el quart mitjançant un contraatac (4-1). A partir d’aquí, els de Jonathan Ruiz han controlat el partit buscant-se els uns amb els altres fins al final, però sense deixar de ser ofensius. L‘enfrontament ha acabat amb el 4 a 1.

L’Europa B pendent del comitè de competició

L’Europa B es troba pendent de saber la resolució per alineació indeguda contra el Santboià. L’equip del Baix Llobregat va denunciar la alineació del partit de la 27a jornada que van disputar al Joan Baptista Milà i que va guanyar l’Europa B per 0 a 1. L’entrenador escapulat, Jonathan Ruiz, va fer jugar Pol Aldabo, que havia disputat 15 partits amb el primer equip. Segons el Santboià la normativa de la Federació Catalana de Futbol només permet jugar 10 partits amb el primer equip a un jugador amb fitxa del filial. Però la normativa de la Federació Espanyola de Futbol no posa cap topall per aquest fet i aquí ve l’embolic. La Primera Catalana es regeix per la norma de la Federació Catalana, però la Tercera Federació ho fa amb la normativa de la Federació espanyola. El comitè de competició haurà de resoldre i donar resposta a aquest desgavell normatiu. Si la resolució és favorable, els de Jonathan Ruiz ja estan classificats per a la Superlliga. Per contra, si és desfavorable, s’ho hauran de jugar tot a l’última jornada contra l’Atlètic Sant Just.