El CE Europa ha fet història i ha pujat a Primera RFEF. Les futbolistes escapulades han aconseguit empatar a dos en el partit de tornada contra el Llevant, però han fet valer la victòria del partit d’anada al Nou Sardenya per 1 a 0 amb gol de Sara del Estal. Per tant, les gracienques han aconseguit pujar dues categories en dos anys. Les jugadores dirigides per Joan Bacardit jugaran a la segona categoria del futbol estatal femení.

Pressiona el Llevant, però marca l’Europa

El Llevant ha començat amb molta empenta, conscient de la necessitat de marcar el més ràpid possible per igualar la eliminatòria. Les jugadores locals han dominat i han arribat a la porteria escapulada, però tampoc no han acabat de crear perill.

A partir del minut 20, l’Europa ha fet un pas endavant i s’ha vist un equip més perillós en atac. Després d’avisar en dues ocasions, després d’un córner ha arribat el 0 a 1. Sara del Estal ha fet una rematada de cap que ha tocat en una defensa granota en el minut 26. Després del gol l’Europa ha tingut opcions per fer el 0 a 2, però amb l’avantatge mínima (que eren dos gols amb l’1 a 0 de l’anada) s’ha arribat al descans.

El Llevant capgira el marcador

El Llevant, però, ha reaccionat a la segona meitat. Primer, Pomer ha fet l’empat a un en el minut 52 i, tres minuts més tard, Sara Mico ha aconseguit capgirar el marcador. Amb el 2 a 1 l’eliminatòria estava empatada i el partit, si no es movia, anava a la pròrroga.

El gol de l’ascens

L’Europa ha cregut més i no ha especulat amb la pròrroga i ha buscat el gol de l’empat que permetia que l’equip pugés de categoria. En el minut 87, Clara ha fet una centrada i Patrícia Mascaró ha fet el 2 a 2, que suposava l’ascens de l’Europa a Primera Federació.