L’Eurocopa 2021 enfrontarà les 24 millors seleccions de futbol del continent europeu durant un mes i amb un format especial i diferent. Un format pensat per celebrar els 60 anys de la competició, que es complien el 2020, però que a causa la crisi del coronavirus, es va haver de posposar un any, tot i que el nom oficial continua sent Euro 2020.

Un mes de competició

L’Eurocopa 2021 comença l’11 de juny a Roma, amb el partit entre Turquia i Itàlia. La fase de grups acabarà el 23 de juny, i al cap de tres dies, el 26 de juny, començaran els vuitens de final.

La gran final es disputarà a l’estadi de Wembley l’11 de juliol.

Wembley Eurocopa 2021
L’Estadi de Wembley espera els finalistes de l’Eurocopa 2021

11 seus diferents

Per primer cop, l’Eurocopa no estarà centralitzada en un o dos països, en total les seus seran en 11 ciutats d’11 països diferents, per tant, en 11 estadis diferents, en el que vol ser un homenatge a tot el continent.

A Espanya, inicialment els partits s’havien de disputar al Nou San Mamés, a Bilbao, però per decisió de la Federació Espanyola, es va canviar la seu a última hora i finalment es jugaran a l’Estadi de la Cartuja, a Sevilla.

24 equips participants

Per segon cop a la història, l’Euro 2021 comptarà amb 24 equips, seguint les instruccions de la UEFA, que des de l’edició del 2016 ha anat augmentant el nombre de participants.

Hi haurà per tant, sis grups de quatre equips. El primer i el segon classificat passen automàticament a la fase eliminatòria, acompanyats pels quatre millors tercers classificats.

Eurocopa 2021
@btvesports

Equips favorits, estrelles i possibles revelacions

Amb els companys de la revista ‘Panenka‘, hem analitzat a fons l’Eurocopa 2021 i us expliquem quins són els equips favorits, quins són els que poden donar la sorpresa o de quins jugadors seran els més destacats i se n’haurà d’estar pendent. Ho podeu veure en el vídeo inicial.