Javi Puado, davanter del RCD Espanyol, és el jugador de moda i un dels més cotitzats del mercat espanyol i internacional. El barceloní, de 23 anys, viu una temporada espectacular, és una peça clau de l’ascens a Primera amb l’Espanyol, i ara podria acabar amb la cirereta de disputar l’Eurocopa amb la selecció espanyola. De fet, Javi Puado va tenir un debut somiat amb el combinat de Luis Enrique. El davanter blanc-i-blau, que va entrar al minut 53, va fer el quart gol d’Espanya contra Lituània. Amb la seva diana, Puado ja és el jugador de l’Espanyol més jove a fer un gol amb la selecció absoluta d’Espanya. Ara, Javi Puado és un dels jugadors referència de la bombolla paral·lela de la selecció absoluta i podria acabar disputant l’Eurocopa.

Mentrestant, el seu club espera neguitós que Javi Puado accepti la renovació de contracte. I és que el davanter acaba el seu vincle amb l’Espanyol el 2022, i a hores d’ara ja han sonat per diversos equips de LaLliga, com ara el Betis.

Javi Puado, a punt de marxar al Madrid el 2017

La història de Javi Puado es lliga als colors blanc-i-blaus de l’Espanyol quan el futbolista és juvenil. El 2014, Puado aterra a la Dani Jarque procedent del Cornellà, i ràpidament es converteix en un dels joves amb més futur de La Factoria. Puado esdevé la nineta dels ulls de David Gallego, aleshores tècnic del juvenil i després del filial.

El futur del jove davanter hauria pogut canviar l’estiu del 2017, quan el filial blanc-i-blau va baixar a Tercera Divisió. Puado va estar a punt de marxar al Reial Madrid. De fet, l’acord entre clubs estava pràcticament tancat, però el Madrid oferia quatre milions d’euros com a import d’una opció de compra sobre Puado, i l’Espanyol en demanava cinc. En aquestes negociacions, també va ser clau la postura del president Chen Yansheng, que no va voler desprendre’s d’un futbolista clau per al futur del club.

Puado va ser vital per tornar el filial a Segona B, i en el proper curs, el tècnic del RCD Espanyol, Joan Francesc Ferrer “Rubi“, el va confirmar com a jugador amb fitxa de primer equip. Sense sort a l’RCDE Stadium, Javi Puado va sortir cedit al Saragossa. El davanter va tornar a casa l’estiu del 2020 per guiar l’Espanyol a Primera, amb una temporada memorable en la qual ha sumat 13 gols i ha repartit vuit assistències.