Barça bàsquet

El Barça de bàsquet té aquest divendres a la nit (22 h) un partit d’aquells anomenats de caixa o faixa. Els blaugrana han de guanyar el Lenovo Tenerife si volen classificar-se per a la final de la Lliga ACB. La sèrie de semifinals davant el tinerfenys està empatada a una victòria i el Palau serà l’escenari del tercer i definitiu partit, per tant, o tot o res. Si els de Jasikevicius guanyen lluitaran pel títol de Lliga, si perden diran adeu a la temporada.

Només serveix guanyar

La incògnita és saber quin Barça veurem aquest divendres a la nit. Si el del primer partit de la sèrie, en el qual els blaugrana van passar per sobre del Tenerife amb un magnífic tercer quart, o el del segon partit, en el qual els de Jasikevicius es van veure superats pels tinerfenys i mai no van acabar de trobar el ritme que més els convenia.

Els factors que poden decidir

El Palau pot tornar a ser decisiu. El suport de l’afició pot donar l’empenta definitiva que necessiti l’equip en els moments delicats. Amb públic a les graderies els conjunts locals s’estan mostrant més forts.

El suport de l’afició pot ser decisiu

Un altre factor que serà molt important és controlar Marcelinho Huertas. L’exblaugrana, ara a les files del Tenerife, és el cervell dels tinerfenys. És qui marca el ritme del seu equip i qui domina el ritme. En el primer partit el Barça va aconseguir aturar el base brasiler i va guanyar el partit, en canvi, en el segon Huertas va fer el que va voler. Amb 26 punts i 11 assistències va conduir el seu equip a la victòria.

Els arguments del Tenerife

El Tenerife afronta aquest tercer partit sense pressió. Els tinerfenys han fet una temporada espectacular i arribar a les semifinals i tenir opcions de ser a la final és un autèntic premi. Però tot això no farà que aquest divendres arribin relaxats al Palau. Competiran fins a l’últim moment per arribar a la final. La direcció de Huertas, el joc sota taulers de Shermadini i el tir exterior de Cavanaugh i Doornekamp són els millors arguments de l’equip de Txus Vidorreta.