L’associació esportiva Tennis Taula La Marina, formada per una vuitantena de jugadors, reclama un espai digne per practicar aquest esport. Actualment, utilitzen les tres taules que estan ubicades als espais públics del barri però no són una bona opció per practicar l’esport de manera formal. A més, volen créixer com a entitat però per fer-ho necessiten un espai cobert i adequat per entrenar-se. I és que ara improvisen un espai de joc perimetrat de manera casolana, cada cop que es reuneixen.

Veterans del ping-pong funden una associació esportiva nova

L’entitat, formada en la seva majoria per jubilats que van practicar el tenis taula fa més de quaranta anys, ha fet dels Jardins de Sant Cristòfol, al barri de la Marina de Port, el seu centre d’entrenament. S’hi troben cada dia d’11 a 13 h. Hi col·loquen una xarxa que delimita l’espai de joc per evitar que les pilotes que boten massa fort surtin disparades massa lluny.

També han hagut de reparar amb massilla els forats de les taules públiques instal·lades a la intempèrie en tres punts del barri, per continuar utilitzant-les. “Hem tapat els desperfectes però cada cop que la pilota bota a sobre dels pegats ho fa de manera estranya. Ens fa pena el mal ús que es fa de la taula que usem com espai de joc. Perquè sovint s’utilitza per fer-hi botellades.” Explica un dels membres de l’associació esportiva.

Hem tapat els forats de les taules de tenis taula amb massilla però les pilotes no hi boten bé”
Enrique Marín, Associació Tennis Taula la Marina

L’objectiu de la nova associació esportiva és recuperar el ping-pong com a esport emblema del barri. I és que alguns dels integrants de l’entitat van formar part de l’equip Tennis Taula Port, molt popular en aquesta zona de Sants-Montjuïc a finals de la dècada dels 70. Per això, han demanat a l’Ajuntament que els cedeixi un espai al complex esportiu de la Marina.

Amb un espai adequat ens podríem plantejar impulsar una competició entre barris”
Joan Antoni Molina, Associació Tennis Taula la Marina

Segons el membre de l’associació esportiva tenis taula La Marina, Joan Antoni Molina, “el que necessitem són unes taules de mida reglamentària que puguin guardar-se per evitar que aquestes es degradin amb la pluja o pel mal ús.” I afegeix: “L’objectiu de l’entitat és créixer i fins i tot arribar a ser un club esportiu formal capaç d’organitzar petites trobades i competicions entre barris.”

Un equip d’origen modest que es va fer un lloc entre els millors

L’equip Tennis Taula Port el va fundar als anys 70 el capellà Josep Maria Torres. Aquest religiós va reclutar alguns infants de l’antiga barriada de Port, que estava ubicada a l’actual cementiri de Montjuïc. I a les tardes es reunien per jugar a ping-pong en lloc d’omplir el temps al carrer. El grup es va consolidar i amb els anys es van federar i va néixer l’escola de tenis taula. L’equip va ascendir des de les categories inferiors fins a segona nacional i va esdevenir un dels cinc millors equips d’aquest esport de la ciutat. Inclús, alguns dels seus integrants van aconseguir destacar a Catalunya i a l’àmbit estatal.