Espanyol-Osasuna Martin Braithwaite
@rcdespanyol

L’Espanyol ha aconseguit un empat que li ha semblat poca cosa contra d’un dels equips més en forma del campionat, l’Osasuna. Budimir i Braithwaite han estat els golejadors d’un partit en què els dos equips han jugat amb deu jugadors tota la segona meitat per les expulsions del debutant Pierre-Gabriel i d’Abde en el temps afegit de la primera. Els blanc-i-blaus acumulen 21 punts en els 20 partits disputats fins ara.

Domini i ocasions de l’Espanyol, però gol de l’Osasuna

L’Espanyol ha mostrat una cara molt positiva els primers 45 minuts. Amb l’absència de Joselu per unes molèsties físiques, Braithwaite s’ha convertit en el referent ofensiu juntament amb Puado, que ha enviat una pilota al pal al minut 19. Tot i l’esforç i la bona disposició tàctica dels espanyolistes, l’Osasuna ha buscat Budimir, el Chimy Ávila i Abde en atac, però s’ha trobat amb el gol després d’un córner i una jugada ràpida que ha sorprès la defensa blanc-i-blava. Finalment, Ante Budimir s’ha avançat al porter Álvaro Fernández per fer el 0 a 1 el minut 45.

Debuts amb sort diferent

L’entrenador espanyolista ha tingut més problemes per la lesió de César Montes al minut trenta de joc. El seu lloc l’ha ocupat Sergi Gómez. Diego Martínez havia decidit donar confiança a Pierre-Gabriel al lateral dret. El debut, però, ha estat desafortunat perquè en el temps afegit Gil Manzano ha assenyalat la segona targeta groga al jugador francès cedit pel Mainz en una picabaralla amb Abde, que també ha estat expulsat per dues grogues. A la segona meitat han debutat Denis Suárez i Gragera, mentre que el porter Pacheco ha estat l’únic dels nous que no ha jugat cap minut.

Reacció espanyolista

L’Espanyol ha sabut reaccionar a la represa. Martin Braithwaite ha avisat amb un xut potent i ell mateix ha estat el protagonista de l’empat a un després d’una centrada de Cabrera en què el danès ha estat molt oportú per marcar l’1 a 1. Era el minut 59 i l’Espanyol semblava que tenia opcions per desfer l’empat. Ho ha intentat, però entre la bona disposició defensiva dels navarresos, que també han creat perill al final, i el cansament no ha estat possible desfer l’empat.