Espanyol .- Albacete

L’Espanyol ha aconseguit una victòria molt important que li permet aconseguir la segona posició de la classificació, i un lloc d’ascens directe, gràcies també a la derrota de l’Eibar contra el Tenerife. A més a més, amb el triomf per 2 a 1 contra l’Albacete els de Manolo González han escurçat distàncies amb el líder, el Leganés, que ha empatat. Per tant, el Leganés suma 61 punts i l’Espanyol, 57. L’Eibar és tercer, amb 55. D’altra banda, amb objectius completament diferents, l’Albacete no ha aconseguit els punts que el podrien haver ajudat a fugir del descens. Futur complicat per al conjunt de Castella la Manxa.

Braithwaite, titular

Tot i els dubtes inicials per la presència o no de Martin Braithwaite, finalment el danès ha estat titular en l’onze de Manolo González, que ha optat també per fer un canvi per línia. Víctor Ruiz a l’eix central de la defensa en substitució de Sergi Gómez i Álvaro Aguado per Keidi Bare.

Inici trepidant

Les coses, però, han començat molt malament per a l’Espanyol. L’Albacete ha sortit molt intens i, en canvi, els blanc-i-blaus, molt tous tant en defensa com en atac. En un mal refús defensiu, una recuperació dels castellans ha significat el 0 a 1 que ha fet Alberto Quiles en el minut 9 de partit.

La reacció espanyolista ha estat immediata. Primer Javi Puado ha fet un xut que ha marxat fregant el pal i després Jofre ha fet el gol de l’empat, un autèntic golàs gràcies a un xut des de fora de l’àrea al minut 13. Els de Manolo González han buscat el gol de la victòria amb insistència i amb domini intermitent mentre que l’Albacete es trobava relativament còmode replegat amb un bloc baix, però sortint amb cert perill al contraatac. Al descans, empat a un davant 23.233 espectadors.

Segona meitat de bogeria: Melamed marca i expulsió d’Aguado

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb un Albacete conscient que les seves opcions de salvació passaven per guanyar a Barcelona. Joan Garcia ha tret una mà extraordinària al minut 50 després d’un xut de Manu Fuster, però tres minuts més tard, Nico Melamed ha fet el 2 a 1 que avançava els blanc-i-blaus després d’una assistència de Jofre Carreras.

El partit ha canviat amb l’expulsió d’Álvaro Aguado per una targeta vermella després d’una revisió del VAR al minut 65. Els espanyolistes havien d’intentar mantenir el marcador a favor amb 25 minuts més l’afegit. Manolo González ha intentat que els seus jugadors mantinguin la calma en un final de partit del més trepidant. Els pericos han patit per un possible empat front un Albacete molt potent que ha plantat cara fins als últims minuts d’afegit del matx. Una grada eufòrica i un Espanyol que ha demostrat un gran nivell, han conservat el marcador sense canvis fins a l’últim segon. Una bogeria de partit per a Manolo González i el conjunt perico, que ha finalitzat 2 a 1.