espanyol leganes

L’Espanyol cedeix el liderat de la Segona Divisió al Leganés després de caure al Front Stage Stadium contra l’equip madrileny (0-1). No ha estat el dia més lúcid dels blanc-i-blaus, força inoperants en atac davant la millor defensa de la competició. El mur del Leganés ha resistit les poques envestides blanc-i-blaves, i n’ha tingut prou amb un gol de Miguel per assaltar el feu periquito i sumar tres punts que valen or: són els nous líders de Segona. L’Espanyol ha encaixat la primera derrota de la temporada davant la seva afició.

Espanyol i Leganés guarden la roba a la primera part

El Leganés ho ha provat amb un xut de falta de Dani Raba al minut 10 que ha marxat fregant el travesser. El pitjor d’aquesta acció no ha estat l’ensurt, sinó la groga a Calero tot just arrencar el matx. L’Espanyol no estava còmode en aquest tram inicial, i els de Luis García, força imprecisos, han generat ben poca cosa en el primer quart d’hora.

Es blanc-i-blaus han despertat just quan el Front Stage Stadium recordava l’etern capità Dani Jarque. Pere Milla ha tingut un ocasió claríssima amb una mitja volta dins l’àrea que ha resolt el porter visitant. Just després ha estat Braithwaite qui també ha buscat trencar el mur madrileny. En l’últim sospir de la primera meitat, el Leganés ha acaronat el gol en una doble ocasió de Miramón que entre Pacheco i la defensa periquita han esvaït.

El Leganés pispa el lideratge a l’Espanyol

La segona part ha arrencat de la pitjor manera possible per a l’Espanyol. Dani Raba s’ha inventat una gran passada a l’espai cap a Miguel, que s’ha desfet de Calero i després d’un mà a mà amb Pacheco s’ha llençat amb tot per introduir la bola al fons de la xarxa. Luis García ha sacsejat la banqueta i ha donat entrada als joves Keita Balde i Aguado.

L’Espanyol ho intentava a base de cor, però amb poca inspiració i fluïdesa en el joc, i és que el Leganés ha optat durant bona part del matx per replegar-se pràcticament amb un 5-4-1. De fet, els madrilenys han viscuts dels contracops provocats per pèrdues periquites. La gestió de les emocions també han aparegut a l’Espanyol, al veure que s’escapava el lideratge contra un rival directe.

Luis Garcia ha despoblat la zona de mitjos per concentrar rematadors a l’àrea que aprofitessin les centrades de Gil i Oliván. En una d’aquestes, Braithwaite ha fet una gran rematada de cap que ha topat amb un Diego Conde estel·lar. El porter visitant s’ha vestit de sant en dos minuts davant el danès. Ha estat l’última oportunitat de gol clara per als de Luis García, que ho han intentat sense èxit fins al final. Xiulets tímids de l’afició blanc-i-blava al finalitzar un duel decisiu.