València Espanyol

L’Espanyol creia en els miracles i semblava que podria aconseguir-ne un altre, però no ha pogut ser. L’empat contra el València (que l’ha marcat en el minut 93) ha condemnat els de Luis García a Segona. Els resultats, que semblava que l’afavorien quan guanyava 1 a 2, l’han enviat a Segona Divisió. Ho ha tingut a tocar, però els blanc-i-blaus tornen a perdre la categoria tres anys després.

El drama dels descens, a l’ambient

El drama del descens planejava a València. Els locals buscaven els punts necessaris per no patir més del compte i assegurar-se la permanència a Primera. Els visitants, amb la intenció de sumar tres punts gairebé imprescindibles per no baixar a Segona. I, sense voler-ho, tots dos mirant de reüll el que feien els altres rivals.

Els locals, superiors

El València ha sortit més intens, amb la intenció d’intentar resoldre el partit al més aviat possible. El perill a l’àrea espanyolista no augurava bones sensacions per als de Luis García. Els blanc-i-blaus s’han vist sotmesos al control i les ocasions dels de Rubén Baraja. Justin Kluivert i Toni Lato no han estat encertats de cara a porteria i el porter Pacheco també ha estat protagonista en els primers 25 minuts de joc.

El València marca i l’Espanyol empata

La insistència valencianista ha tingut el premi del gol en una jugada en què Pacheco ha refusat en curt i Diego López, el jove jugador del planter, ha aprofitat per fer l’1 a 0 en el minut 39. La reacció de l’Espanyol ha estat immediata perquè dos minuts més tard, una rematada de cap de César Montes s’ha convertit en l’empat a un amb el qual s’ha arribat al descans.

Final cruel

La segona meitat ha començat molt bé per als interessos espanyolistes. Martin Braithwaite ha aconseguit l’1 a 2 al minut 50 que permetia seguir somiant amb la salvació. El gol ha esperonat els de Luis García, que han pogut fer el tercer en un parell d’ocasions. Fins i tot, l’àrbitre ha anul·lat un gol a César Montes per una falta sobre el porter valencianista que la banqueta i els jugadors han protestat.

Quan semblava que l’Espanyol podria salvar-se amb un triomf en l’última jornada, el gol de Samuel Lino en el minut 93 ha enviat els pericos, de nou, a Segona.