Espanya guanjya Austràlia i passa a la final del mundial de waterpolo
@RFEN_Oficial

La selecció espanyola femenina de waterpolo jugarà la final del Mundial de Fukuoka. L’equip de Miki Oca s’ha imposat a Austràlia per 10 a 12 a les semifinals i d’aquesta manera també s’assegura una plaça per als Jocs Olímpics de París 2024. La final serà el divendres 28 de juliol contra els Països Baixos a les 11 del matí hora catalana.

Semifinal dura contra Austràlia

La selecció espanyola ha començat el partit sabent que hi havia moltes coses en joc. A més de poder disputar la final d’un campionat del món, l’equip de Miki Oca podia aconseguir el bitllet olímpic per als Jocs de París 2024. Per aquesta raó, els dos equips han sortit amb moltes precaucions. Però, Espanya ha pogut obrir un forat de tres gols (2-5) en el primer quart.

Aquest primer marge de gols, però, s’ha reduït en el segon període. La selecció australiana ha pogut retallar distàncies fins al 6 a 8, resultat amb què s’ha arribat al descans.

Elena Ruiz, màxima golejadora del duel

A la represa, la igualtat ha estat màxima. El tercer i quart període han acabat amb parcials de 2 a 2. En el tercer, la selecció espanyola ha aconseguit una màxima diferència de 4 gols (6-10) que la selecció australiana ha pogut retallar fins al 10 a 12 definitiu. Elena Ruiz ha estat la màxima anotadora del partit, amb 4 gols.

Victòria d’Espanya i de l’equip de Miki Oca, que passa a la final. Allà els espera la selecció dels Països Baixos, que ha eliminat Itàlia.