Ousmane Dembélé

El cas Dembélé ha esclatat amb força. El FC Barcelona, a través de Mateu Alemany, ha comunicat ja de manera pública que Ousmane Dembélé ha de marxar al més aviat possible. “No volem jugadors que no estan compromesos”, ha sentenciat el director de futbol blaugrana. Dembélé, segons les intencions del Barça, té 11 dies per trobar un nou equip en aquest mercat d’hivern. I el més lògic, tenint en compte que en cinc mesos acaba contracte, és que Dembélé marxi cedit fins a final de temporada a un club que es faci càrrec d’una part de la seva fitxa. Una alternativa molt més complicada és que algun club pagui un petit traspàs simbòlic al Barça. Les opcions del davanter no són gaires perquè els clubs saben que el jugador acaba contracte i té una fitxa molt alta. La Premier d’Anglaterra és la lliga on hi ha més números que sigui la nova destinació del francès.

Manchester United, l’opció més atractiva a la Premier

El Manchester United és el gran candidat a lluitar a hores d’ara per la incorporació de Dembélé. Els “red devils” es volen desfer de Martial i necessiten fitxar un extrem. Allà, “Dembouz” estaria en un club gran però en hores baixes, que li garantiria la titularitat. De fet, el Manchester United ha mantingut converses constants des de fa mesos amb l’entorn de Dembélé. Els anglesos voldran que el francès obtingui la carta de llibertat, però faltaria veure si Dembélé vol jugar més enllà del juny en un club com el United. El Tottenham també va busca un extrem com Adama Traoré.

Newcastle, el més interessat

El Newcastle, l’equip que ha adquirit l’home més ric del món, necessita urgentment reforços per salvar la categoria. Acaben de presentar el lateral Kieran Trippier, ex de l’Atlètic de Madrid, i tenen diners de sobres per assumir una part de la fitxa de Dembélé. Per contra hi ha que el projecte esportiu no és dels més engrescadors.

El PSG, l’opció preferida però més complicada

El PSG és l’anhel, segurament, d’Ousmane Dembélé. Jugar a París al costat de Messi, Neymar i Mbappé seria un somni fet realitat. Ara bé, aquesta operació és més factible a l’estiu, ja que és aleshores quan es podria produir la sortida de Mbappé al Reial Madrid.