Ronald Araujo s’està convertint en una peça fonamental en l’entremat defensiu del primer equip del Barça. Tant és així que aquest dimecres l’entrenador Xavi Hernández ha assegurat que “renovar Araujo és prioritari”. El central acaba contracte el 30 de juny del 2023 i la direcció esportiva blaugrana té previst reunir-se amb el jugador i els seus representants en breu per començar a parlar sobre la seva renovació.

Araujo, un jugador de present i de futur

Per Xavi Hernández, el central és una peça molt important de l’equip. En aquest aspecte ha dit que “és un defensa extraordinari”. El tècnic blaugrana ha desgranat algunes de les característiques del futbolista explicant que “té caràcter guanyador i positiu”. Per Xavi és important que el club i el jugador arribin a un acord pel que fa a la renovació, ja que “és un jugador molt necessari, de present i de futur”. Pel tècnic, Araujo “és un jugador que suma moltíssim”.

A més, algunes informacions aquests últims dies situen el Madrid ben atent al que pugui succeir amb la negociació de la renovació d’Araujo. Els blancs no deixarien passar l’oportunitat d’intentar fer-se amb els serveis d’un central com l’uruguaià.

Cada vegada més imprescindible

Araujo va debutar amb el primer equip del FC Barcelona un 6 d’octubre del 2019 contra el Sevilla al Camp Nou. El tècnic, Ernesto Valverde, va donar l’alternativa a l’uruguaià, que havia fitxat pel club blaugrana, amb fitxa del Barça B l’estiu del 2018. Des d’aleshores, el central ha anat agafant galons a la defensa i la temporada passada va donar un salt de qualitat amb Ronald Koeman.

Aquesta temporada s’ha consolidat a la línia defensiva i s’ha convertit en gairebé imprescindible. La seva contundència, rapidesa, joc de cap, caràcter i compromís, com van demostrar jugant les semifinals de la Supercopa d’Espanya contra el Madrid, una setmana després que l’operessin de la mà, el fan un futbolista amb un present magnífic i un futur que s’espera millor.