"It's so tough to even get out there because I torn my triceps, so diving with a torn tricep isn't the best thing to be able to do. So it's pretty sore but I managed to get out there and finish 6 dives. So that was the main thing, really." "Barcelona is a great city and to be about to dive with that view is just amazing. It's just a little bit frustrating right now with the way that I dived." "No, no, no. Definetely not. Not today. A little bit, can't really think about Spanish right now, my head is kind of all over the place. I got too many pills in me but you know, yeah."

El britànic Tom Daley és, sens dubte, el saltador més conegut del món. Les aparicions a la premsa i en programes de televisió l’han convertit en una estrella fora de la piscina. I en la seva disciplina va ser campió dels Mundials de Natació de Roma 2009 i bronze als Jocs Olímpics de Londres 2012. A Barcelona ha acabat sisè, en la seva primera aparició després d’una lesió al tríceps.

Tot i la seva joventut, el britànic Tom Daley és un expert als salts des de la plataforma de deu metres, la seva especialitat. Amb 15 anys, l’any 2009, Tom Daley va obtenir la medalla d’or als Mundials de Natació celebrats a Roma. El seu palmarès inclou dues medalles d’or als campionats d’Europa de natació dels anys 2008 i 2012, i també un bronze olímpic aconseguit l’agost passat.

Les preliminars i la final dels Mundials de Natació de Barcelona han estat el retorn de Daley a la competició després d’una lesió al tríceps que l’ha tingut apartat de la competició un parell de mesos.  Daley ha competit a Barcelona encara tocat per aquesta lesió i per això sabia que aconseguir ser al podi era pràcticament impossible. Al final, ha estat sisè (470.60 punts) d’una final de 12 participants en què s’ha imposat el xinès Qiu Bo (581 punts).

El David Beckham dels salts

Al Regne Unit, Tom Daley és un dels joves més populars. Prova d’això n’és que a la xarxa social Twitter és el tercer esportista més seguit del país, només per darrere del futbolistes del Manchester United Wayne Rooney i Rio Ferdinand.

La fama li va arribar sobretot a partir dels Jocs Olímpics de Pequín 2008, quan es va convertir en el segon britànic més jove de la història a participar en uns Jocs. Des d’aleshores, al Regne Unit ha estat una imatge constant als mitjans de comunicació. De fet, ell mateix ha reconegut en més d’una ocasió ha reconegut que un cop acabada l’etapa d’esportista, es vol convertir en presentador de televisió. De moment, ja ha estat presentador d’un programa en què famosos anglesos aprenien a fer salts de trampolí. I tot i que té només 19 anys, aquest jove que s’emmiralla en el model mediàtic de David Beckham, ja  ha editat una autobiografia: ‘My Story’.