La Piscina Municipal de Montjuïc ha estat el lloc escollit per celebrar la Barcelona Cup 2010. Es tracta del tercer Torneig Internacional de Rugbi Subaquàtic, un esdeveniment que se celebra durant tot aquest dissabte i que serveix per consolidar la pràctica d’aquest esport subaquàtic a Catalunya.

Aquest esport va néixer als anys 70 a Alemanya. A Catalunya només n’hi ha un d’aquests clubs, el Barcelona Rugby Subaquàtic, que té cinc anys d’antiguitat. En el torneig disputat aquest dissabte s’enfronten 13 equips vinguts de diferents punts d’Europa, com Alemanya, Suïssa o Àustria. En aquesta modalitat de rugbi hi participen 12 jugadors. Sis de titulars i sis suplents. Els jugadors porten ulleres, tub i aletes, a part d’una protecció. La pilota està plena d’aigua salada i pesa dos quilos.

Com es juga?

El rugbi subaquàtic es juga a quatre metres de profunditat en piscines de 20 metres de llarg i 10 d’ample.  Per marcar s’ha d’introduir una pilota plena d’aigua salada en una cistella.  Els equips són de 12 jugadors, amb sis a l’aigua i sis de suplents. Comque és un joc molt intens és necessari fer molts canvis.