El primer partit va ser força vistós fins a l'arribada dels gols. L'Espanyol B, amb moltes baixes de jugadors convocats pel primer equip, es va avançar en el marcador amb un gol de Dani Nieto al minut 18. Set minuts després, l'Europa aconseguia l'empat a un definitiu mitjançant Guillem Parrés. En el segon matx va aparèixer l'actual campió, el Masnou, que res no va poder fer davant l'eficàcia golejadora de l'Europa. Els de Pedro Dólera, gràcies als gols d'Aitor i Gatell van deixar sense opcions de classificar-se l'equip maresmenc. L'últim partit, però, decidia l'equip que jugarà la segona semifinal. L'Espanyol B havia de guanyar per dos gols de diferència el Masnou. Willy, a la mitja hora de joc, va obrir la llauna, però va ser insuficient i l'Europa es va classificar per a la següent ronda. PEDRO DÓLERA, entrenador del CE Europa "No deixa de ser un torneig d'estiu i un entrenament més, però fa il·lusió, fa il·lusió pels "xavals" perquè, bueno, ja que estem, pues poder arribar a jugar una final i sortir per la tele doncs bueno, no es dóna tots els dies" Sant Andreu-Badalona i Horta-Europa seran les semifinals, que ja es disputen ja en la modalitat de partits de 90 minuts.

Al primer partit de la tarda, blanc-i-blaus i escapulats, que avui vestien de vermell, han empatat a 1. L’Espanyol B s’ha avançat al minut 18 gràcies a un gol de Dani Nieto. Set minuts després, l’europeista Guillem Parrés feia pujar l’empat a 1 definitiu al marcador. La tanda de penals posterior -que es fa per desequilibrar un possible empat- els espanyolistes han superat els graciencs per 6-5.

El segon partit de la tarda ha enfrontat els graciencs amb l’actual campió de la competició, el Masnou. Els escapulats han dominat amb comoditat i s’han imposat per 2 a 0, amb gols d’Aitor González al minut 32 i de Ramon Gatell al 40.

Al darrer partit de la tarda, l’Espanyol B ha guanyat per 1-0 al Masnou, amb gol de Willy. Amb aquest resultat, Europa i Espanyol B empataven a 4 punts, mentre que el Masnou quedava amb 0. El reglament diu que en cas de doble empat, es fa servir els penals per triar l’equip classificat. L’Espanyol B superava l’Europa al seu enfrontament particular, però el gol de Gatell davant el Masnou ha acabat classificant els de Gràcia.

Aquest divendres es juguen les dues semifinals dels Històrics. A les sis comença el Sant Andreu – Badalona i a les vuit ho farà l’Horta-Europa.

Resultats de la jornada

RCD Espanyol B 1 – CE Europa 1   (Dani Nieto 18 – Guillem Parrés 25) (6-5 a la tanda de penals)

CE Europa 2 – CD Masnou0 0 (Aitor González 32 – Ramon Gatell 40)