Quan faltaven sis segons per al final, el Barça perdia d’un i Víctor Sada, el millor del partit ha pres la responsabilitat en l’última jugada. Sergi Llull li ha fet falta però l’àrbitre no l’ha xiulada per a desesperació dels blaugrana, que han vist com se’ls ha escapat el primer duel de la final quan la tenien a tocar.
El Madrid ha sortit molt més intens, amb una defensa que ha descentrat els de Xavi Pascual, que amb un triplàs de Llull han quedat al final del primer quart set punts per sota. El decorat ha variat en el segon període i el Barça s’ha posat al davant. El clàssic pujava l’intensitat. Llavors ha aparegut un Sada estel·lar, que ha clavat quatre triples i ha contribuït a fer que els blaugrana agafessin un avantatge de 10 punts. La diferència s’ha mantingut fins a l’últim quart, quan els blancs s’han apoderat del rebot defensiu i han equilibrat el partit fins a la jugada polèmica. Al final tensió, victòria blanca per 76 a 72, i a esperar el segon assalt, que serà dimarts a Madrid.

76 – R. Madrid: Llull (19), Rudy Fernández (14), Suárez (0), Mirotic (5) i Begic (6) –cinc inicial-; Draper (0), Reyes (4), Rodríguez (21), Carroll (5), Slaughter (2)

72 – Barça Regal: Huertas (10), Navarro (15), Rabaseda (0), Wallace (0) i Tomic (6) -cinc inicial-; Sada (17), Ingles (3), Mavrokefalidis (4), Oleson (9), Lorbek (8).

Parcials:21-14, 14-31, 15-13, 26-14.