L’any 2015, la directiva del Poble Nou va prendre una decisió difícil i dolorosa. El club de Can Felipa va decidir retirar-se de la Divisió d’Honor i baixar fins a la Primera Catalana, el que seria una Tercera Divisió de futbol. La intenció era començar amb un equip absolutament amateur i, tres anys més tard, el projecte s’ha consolidat.

Durant aquests tres anys, la intenció del Club Natació Poble Nou ha estat molt clara. El director tècnic del club, Joan Colomer, afirma que “la idea és estar al més amunt possible, com havíem estat anteriorment, però treballant des de la base”. Aquest objectiu també el comparteixen jugadors com Héctor Martínez, un dels homes que va tornar al club quan va renunciar a jugar a la màxima categoria del waterpolo estatal. Per l’Héctor, “el primer any va ser la posada en marxa. L’any passat ja ens coneixíem tots i aquest any hem anat a buscar objectius”.

Per l’entrenador del Poble Nou, Yuri Colet, aquests objectius no suposen cap tipus d’obligació per part de la directiva. Colet afirma que “som nosaltres mateixos els que ens fiquem aquesta pressió de fer un bon treball”. El capità de l’equip amateur, Guillem Mata, considera que “si hem de pujar a Segona ho farem i si arribem a Segona ja veurem si arribem a Primera”.

El projecte del club continuarà basant-se en el planter. Ara un dels reptes és aconseguir un equip femení. Una de les jugadores joves del club, Queralt Anton, ho reclama al mateix  temps que ens canta el crit de guerra del Poble Nou, “Els tres per tres”.