El Barça va dominar el partit en tot moment: es va fer amb el control de la pilota i va marcar el ritme. L’únic ensurt  va ser el contraatac de Cissé, que Valdés, encara amb el 0 a 0, va rebutjar perfectament. A mesura que avançaven els minuts, la superioritat del Barcelona augmentava. Només faltava el gol, que va arribar en el minut 27. Alves va veure l’espai i Pedro va creuar fantàsticament la pilota. Amb el 0 a 1 es va arribar al descans.

A la segona part va seguir la tònica de control absolut del Barça. En el minut 62 i després d’una gran jugada col·lectiva, Messi va fer el 0 a 2. És el desè partit consecutiu que l’argentí marca i suma 16 gols en aquests partits. El 0 a 3 el va fer Pedro, que els últims dies ha recuperat l’olfacte golejador que li faltava a principi de temporada. Amb el partit resolt, el Barcelona es va dedicar a controlar sense gastar excessives forces. A més, Guardiola va substituir Xavi i Piqué pensant ja en el clàssic de dilluns.