El Barça ha presentat el balanç econòmic de la temporada 2018-19 i també la previsió de cara a aquest curs 2019-20. Els encarregats de fer-ho han estat el director executiu del FC Barcelona, Òscar Grau, i el tresorer de l’entitat, Enrique Tombas.

Ingressos rècord de 1.047 milions d’euros

Grau ha presentat la previsió d’ingressos de cara a aquesta temporada i és de rècord, ja que el club preveu ingressar 1.047 milions d’euros, 57 milions més respecte al curs anterior. Seria, segons el director executiu, el club del món que més ingressos generaria.

Un dels cavalls de batalla de la junta és reduir la massa salarial. Actualment, i tenint en compte el futbol professional, se situa en un 61 % i la intenció és baixar-la a un 53 %. Si afegim les seccions s’arribaria al 61 %.

Òscar Grau ha dit que “el pressupost no preveu fer cap fitxatge en el mercat d’hivern”. El director executiu ha remarcat, en més d’una ocasió, que “nosaltres volem tenir el millors jugadors per guanyar, però d’una manera sostenible”.

Respecte al cas Neymar ha assegurat que “el club va fer tot el possible per fitxar-lo, però d’una manera sostenible”.

5 milions de benefici net

Respecte al balanç de la temporada 2018-19, Enrique Tombas ha presentat uns ingressos de 990 milions d’euros i el benefici net ha estat de cinc milions. El tresorer ha dit que el deute net és de 217 milions d’euros i que tot això fa que “la situació econòmica sigui confortable”.