El Barça ho tenia tot de cara per classificar-se per a la final. Després de les dues victòries a València, i amb el suport del Palau, tot apuntava a un triomf barcelonista. El mateix pensament devien tenir els jugadors del Barça, perquè tot i dominar els dos primers quarts, els de Xavi Pascual es van relaxar i ho van acabar pagant molt car. Abans del descans, l'avantatge era de 14 punts, 40 a 26, però a la segona meitat les coses van canviar, sobretot en l'últim quart. Els valencians, tot i que físicament es troben limitats, van saber aprofitar el poc encert ofensiu barcelonista, 11 punts en 10 minuts, i la fragilitat defensiva. Només començar l'últim període i gràcies a dos triples, el València va empatar a 59 i després es va posar al davant. El final va ser molt ajustat i l'encert en els tirs lliures va ser clau per a la victòria visitant.

FC Barcelona – 70 València Basket – 74

FC BARCELONA: Huertas (5), Oleson (8), Papanikolaou (12), Nachbar (5), Tomic (6) –cinc inicial–; Dorsey (20), Sada (-), Abrines (-), Navarro (4), Lorbek (4), Lampe (4), Pullen (2).

VALÈNCIA BASKET: Van Rossom (7), Lafayette (7), Ribas (11), Doellman (19), Lishchuk (16) –cinc inicial–; Triguero (-), Lucic (11), Martínez (3).

PARCIALS: 25-20, 17-12, 17-21 i 11-21.