JOSEP GUARDIOLA, entrenador del FC Barcelona "El resultat és bo. Ens convé ser molt prudents, no perquè ho digui sinó perquè hem vist un molt bon equip i allà ningú no ha guanyat". ADRIANO CORREIA, jugador del FC Barcelona "Lo más importante para nosotros es estar tranquilos, ir poco a poco, escalón por escalón y sabemos, no damos por hecho". MIRCEA LUCESCU, entrenador del FC Xakhtar "Calificación decidida. El Barcelona con este resultado está clasificado".

El Barça es va avançar ràpidament en el marcador. Abans del minut 2,  Iniesta va marcar l’un a 0 amb un xut molt ajustat. El de Fuentealbilla va dedicar el gol a la seva filla. El Xakhtar, però, no va acusar el cop i va disposar de grans ocasions per empatar. La velocitat dels davanters brasilers va ser tot un maldecap per als centrals blaugrana, Busquets i Piqué. Però la manca de punteria i la rapidesa de Valdés va fer que el Xakhtar no empatés. A partir del quart d’hora, el Barça es va fer amb el control del partit i un gran canvi d’orientació d’Iniesta va servir perquè Alves superés el porter Piatov i marqués el 2 a 0.

Només començar la segona part, va arribar el tercer en una jugada d’estratègia. Piqué va rematar un córner. L’eliminatòria es va posar molt de cara per al Barça. Però aleshores va arribar el gol ucraïnes. Rakitski, amb fortuna, va rematar amb el genoll una falta. El Xakhtar havia obtingut el premi al seu bon futbol. L’alegria dels de Lucescu va durar un minut. El temps que va necessitar Messi per atraure tota l’atenció de la defensa i donar una asistència a Keita, que va finalitzar amb xut per l’escaire.

Els ucraïnesos van seguir buscant el gol i Luiz Adriano, amb gens de sort tota la nit, va enviar una pilota a l’arrel del pal. La golejada del Barça, la va tancar Xavi després d’una gran assistència d’Alves. Amb el 5 a 1 el Barça té les semifinals molt a prop.