En un matí amb força calor, els atletes han hagut de patir-ne els efectes, però el ritme controlat que han dut fins al quilòmetre cinc els ha permès aconseguir uns bons registres. En homes, el grup ha anat força compacte fins gairebé el final, quan Marc Alcalá, campió d’Espanya de 1.500 a l’aire lliure l’any 2016, ha aconseguit uns metres d’avantatge sobre els seus dos companys d’equip, Mohammad Zarhouni i Ibrahim Ezzaydouny, guanyador de la prova l’any passat. Alcalá ha aturat el crono en 29:29, la seva millor marca personal

Classificació masculina:

1. Marc Alcalá                         FC Barcelona 29:29
2. Mohammad Zarhouni    FC Barcelona 29:33
3. Ibrahim Ezzaydouny       FC Barcelona 29:37

En noies, Marta Galimany, que venia de preparar el Mundial de Mitja Marató a València, no esperava aconseguir el triomf, però ha estat capaç de superar les seves rivals a partir del quilòmetre 7 i ha aconseguit un triomf meritori sobre la campiona de l’edició del 2017, Míriam Ortiz. Galimany, atleta blaugrana, ha aconseguit un temps de 33 minuts i 54 segons.