Espanyol Barça 2006

Els derbis sempre són partits especials. Es viuen de manera diferent. Més intensament, més passionalment. Són tres punts com qualsevol altre partit, però hi ha una càrrega emocional que els fa diferents. Doncs, sigui per la raó que sigui, l’Espanyol fa més d’una dècada que no guanya un derbi com a local.

15 anys de l’última victòria de l’Espanyol

L’última victòria dels blanc-i-blaus contra el Barça jugant davant la seva afició data de la temporada 2006-07. Els periquitos es van imposar per 3 a 1 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El tècnic de l’Espanyol era Ernesto Valverde i a la banqueta blaugrana hi havia Frank Rijkaard.

El partit va començar amb un xut de falta de Ronaldinho al travesser i va ser a la mitja hora de joc, quan els blanc-i-blaus es van avançar gràcies a un gol de Luis García. A la segona part Javier Saviola va empatar, però ràpidament Raúl Tamudo va tornar a posar per davant el marcador l’Espanyol. A les acaballes del partit, Rufete va signar el 3 a 1 definitiu.

El cop de puny de Frank Rijkaard

D’aquell partit molts aficionats guardaran a la retina una imatge. Just després del gol de Raúl Tamudo, que va significar el 2 a 1, el tècnic del Barça, Frank Rijkaard, va donar un cop de puny al metacrilat de la banqueta de Montjuïc i el va trencar. L’entrenador blaugrana va pagar la seva ràbia amb la banqueta de l’estadi olímpic.

Des d’aleshores els blanc-i-blaus no han tornat a guanyar un derbi com a locals. Se n’han disputat un total de 13 amb balanç de sis empats i set victòries per al Barça.