El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha explicat a betevé que la ciutat treballa per organitzar esdeveniments esportius de màxim nivell i l’esport femení és un dels focus que es volen potenciar. Escudé ha explicat que “el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ja sap per part nostra que Barcelona està predisposadíssima per albergar a l‘Estadi de Montjuïc qualsevol partit de la selecció espanyola, però també pot ser seu d’una final de la Champions femenina treballant amb els clubs, pot ser interessant”. La UEFA té assignades les properes seus per a la final fins al 2024, que seran a Eindhoven (Holanda) i San Mamés, a Bilbao.

La Final Four de l’Eurolliga 2025, el primer objectiu

David Escudé ha confirmat que la ciutat treballa per organitzar la Final Four de l’Eurolliga de bàsquet del 2005 al Palau Sant Jordi. Una possibilitat que Madrid també podria tenir en compte a un estadi Santiago Bernabéu acabat de reformar. En aquest cas, Escudé ha explicat que “no m’estranya que Madrid hi estigui interessada, cap problema, competirem amb Madrid”.

Escudé ha dit que necessiten la Generalitat de Catalunya per una candidatura conjunta i que “la ciutat ha d’estar oberta a poder organitzar els esdeveniments esportius més importants del món. Per què no una Final Four de l’Eurolliga? Més que possibilitats, s’ha de sumar complicitats, necessitem altres administracions per fer una candidatura conjunta i guanyar. El nas em diu que anem remant tots cap a la mateixa direcció“.

Sense Copa del Rei de bàsquet per als pròxims anys

Recentment, Barcelona no ha estat escollida per organitzar la final de la Copa del Rei de bàsquet de l’any que ve i Escudé es retira de la cursa per a pròximes edicions, diu “que sigui ara l’ACB que digui si els interessa, encara esperem saber per què Barcelona no era prou interessant per fer la final de la Copa ACB. La Copa del Rei de moment queda fora”.

Montjuïc i els clubs

El regidor explica que “estem impulsant l’esport femení i tenim moltes possibilitats.”. Una de les opcions seria, juntament amb els clubs, optar a una Copa de la Reina o Supercopa femenina i diu que “és un perfil per fer a l’Estadi Olímpic. Però al futbol és el club que demana a la federació”.

Els somnis del Tour i el Mundial d’atletisme

Escudé és ambició i explica que “estem treballant al màxim per a la sortida de la Volta a Espanya i no parem, ens agradaria també tornar a tenir una etapa del Tour de França, és un dels somnis. La Copa del Món d’atletisme també és un somni que a tot amant de l’esport li agradaria viure a Barcelona. No ens podem inventar coses que el ciutadà ho vegi aliè, ha de tenir un sentit. Els Jocs van ser un èxit. M’agrada somiar però amb anys, perquè no treballar per tenir un Tour, una Copa del Món d’atletisme… obrim finestres i treballem per veure-ho. Barcelona està capacitada per organitzar qualsevol cosa”.