El 75% d’aquests 11.500 corredors inscrits són homes, i el 25% són dones. Aquest percentatge de participació femenina representa un augment important, ja que la mitjana habitual es troba entre un 13 i un 15%.

Les persones inscrites hauran de recollir el dorsal i el xip, en cas que no en tinguin un de propi, a la Fira d’Atenció al Corredor, que enguany s’ubicarà en dos llocs diferents: a la cúpula del centre comercial de Les Arenes fins dilluns, o bé el mateix dimarts fins a les 15 h al Centre Esportiu Municipal de la Mar Bella.

Part de la recaptació de la Cursa dels Nassos es destinarà a l’ONG Pallapupas i a la Fundació Comtal, per contribuir als projectes que duen a terme. També, a la Fira del Corredor, Intermón Oxfam tindrà un espai per difondre la tasca que fa.

Com és habitual en cada edició, desenes d’atletes professionals no perden l’oportunitat de córrer també l’última cursa de l’any. Destacades corredores, i habituals en les curses que tenen lloc a la capital catalana, com Lídia RodríguezGema Barrachina, Raquel Parrado, Miriam Ortiz, Anna Boré, Hasna Bahom o Inna Lebedieva, entre altres estaran entre les primeres en sortir a la línia de meta. En la categoria masculina ho faran Ilias Fifa, Pol Guillén, Nacho Cáceres, Driss Lakhouaja, Otmane Btaimi, Mohamed Benhmbarka o Ruben Palomeque, entre d’altres.