El director de la cursa, Ricard Llorens, ha destacat el caràcter “purament popular” de la cursa, que gaudeix d’un cert prestigi tot i no oferir cap tipus de premi en metàl·lic. Llorens ha explicat que l’entrega de dorsals es posarà en marxa des d’aquest mateix dijous a la tarda a l’edifici del Disseny Hub Barcelona.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat la vessant solidària de la Cursa de la Mercè, que destina a Càritas els ingressos obtinguts pel lloguer dels xips que controlen el temps dels corredors, i a 15 altres ONG els beneficis que generin les inscripcions.

El recorregut de la cursa d’enguany es mantindrà respecte al de les edicions anteriors, tot i que es veurà lleugerament alterat a causa de les obres que afecten l’avinguda del Paral·lel. El punt d’avituallament estarà situat al passeig de Lluís Companys i tindrà la col·laboració d’un equip de 60 persones de l’associació Voluntaris 2.000 per repartir totes les aigües. La mitjana d’edat dels 18.000 participants és de 38 anys, tot i que ha augmentat el nombre de joves.

L’edició de la Cursa de la Mercè de l’any passat va ser la més multitudinària de les celebrades fins aleshores, tot i que la pluja hi va fer acte de presència. Els guanyadors de la prova van ser Carles Castillejo i Hasna Bahom.