La cursa Jean Bouin és en realitat una dotzena de carreres de diferents categories que es corren aquest diumenge pel Parc de Montjuïc i els principals carrers del centre de Barcelona. La més matinera és també la més popular: el tret de sortida de la Cursa Open es dóna a les 9 h a l’avinguda de Rius i Taulet, davant les fonts de Montjuïc, i l’arribada serà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. El recorregut de 10 quilòmetres homologats va per la Gran Via fins a la plaça de Tetuan i baixa fins a la Ciutadella per tornar pel passeig de Colom i l’avinguda del Paral·lel. Els 13.150 inscrits representen un nou rècord de participació, molt per sobre dels 10.000 de l’any passat. Entre totes les categories, uns 15.000 corredors participen aquest any en la Jean Bouin.

El circuit urbà que pots veure en el següent mapa et servirà tant per apropar-te a veure el pas dels atletes com per evitar els talls de trànsit que s’allargaran durant tot el matí. La millor opció per moure’s aquest diumenge pel centre de Barcelona torna a ser el metro, perquè també hi ha 34 línies d’autobús afectades pel pas de la Jean Bouin.
Mostra Jean Bouin – Open en un mapa més gran

La carrera internacional masculina sortirà a les 13.15 h de Montjuïc. Als seus 34 anys, Carles Castillejo, olímpic en marató a Londres 2012, tornarà a competir a la Jean Bouin, després de 13 anys d’absència. Els seus grans rival seran el corredor d’origen marroquí Ilias Fifa (FC Barcelona), vencedor l’any passat, i el jove corredor kenyà de 22 anys Bernard Kitur.

En la categoria femenina, Marta Domínguez buscarà la seva primera victòria a Montjuïc. Després de la seva participació en els Jocs Olímpics de Londres, on va ser antepenúltima a la final dels 3.000 metres obstacles, ara compaginarà el cros amb la ruta, que serà la seva especialitat en la present temporada. Domínguez participarà per quarta vegada en la clàssica barcelonina sobre asfalt, on les dones cobreixen 6.635 metres pel circuit de Montjuïc.