Robert Lewandowski va ser el fitxatge estrella del Barça d’aquest estiu. El davanter polonès va arribar procedent del Bayern de Munic i amb el guardó de la Bota d’Or sota el braç amb 35 gols, que l’acredita com a màxim golejador de les principals lligues europees. Després de set mesos al FC Barcelona, Lewandowski, en una entrevista a la ‘Revista Barça’, ha parlat de la seva adaptació al club i de la seva integració al FC Barcelona.

Lewandowski i el “més que un club”

Un dels moments més destacats de l’entrevista és quan explica que “ara mateix entenc el significat de ‘més que un club’, perquè quan ets dins i veus com funciona tot, com treballa la gent, com et cuiden, doncs, entens exactament el que significa”. Una confessió, la de Lewandowski, que deixa clar que el davanter està entenent la idiosincràsia del FC Barcelona.

El polonès també ha parlat dels seus primers dies al club. Ha assegurat que “el primer mes d’estar aquí ja vaig veure que hi havia molt de potencial”. De totes maneres, ha volgut explicar que el bon futbol i els resultats no arriben de la nit al dia, sinó que són coses que s’han d’anar treballant perquè arribin a bon port. “S’ha de ser pacient, es necessita temps. Ara veig que tot va pel bon camí, perquè tenim molts jugadors joves”. I precisament per aquesta joventut, Lewandowski demana temps perquè puguin entendre les coses i per tenir la mentalitat adequada.

Xavi i l’estil de joc del Barça

El futbolista no té cap problema per assumir el seu lideratge tant al vestidor com al camp i dona el seu punt de vista sobre Xavi Hernández. Com a entrenador subratlla que “ens diu com jugar amb pilota i jugar-hi sense. A més, sempre ens diu que hem de ser capaços de canviar la dinàmica del partit, que no cal esperar a la mitja part per variar aspecte del joc”.

També ha parlat de l’ADN del Barça, de l’estic de joc del club. De tenir la possessió de la pilota i de ser protagonista durant el partit. Per Lewandowski “hem de buscar fer sempre un bon joc, però hem d’entendre també que el futbol evoluciona”. En aquest sentit, el davanter es planteja si el futbol del Barça de fa 10 anys serviria ara. Acaba dient que “ens hem d’adaptar al futbol i ensenyar el millor que tenim”.