Competicions coronavirus

La Reial Federació Espanyol de Futbol (RFEF) ha anunciat que el sorteig del calendari de Primera i Segona Divisió se celebrarà el proper dilluns, 31 d’agost, a les 18.30. En aquest sorteig, Barça i Espanyol coneixeran el seu full de ruta a la competició domèstica fins a final de temporada. Totes dues competicions arrencaran el proper 12 de setembre.

20 equips a Primera i 22 a Segona

El nombre d’equips a Primera i Segona Divisió serà de 20 i 22, respectivament. Tot i la controvèrsia amb la possibilitat d’ampliar els equips de Segona, el nombre de clubs a totes dues categories serà el mateix de sempre. Aquesta decisió l’han presa de forma conjunta la mateixa RFEF, la Lliga i el Consell Superior d’Esports.

Calendari més asimètric que mai

Els calendaris tornaran a ser asimètrics una temporada més. Per tant, l’ordre de partits de la primera volta no coincidirà amb els de la segona. A més, no tots els equips començaran la competició a l’hora. Els equips que han competit a l’agost començaran la Lliga una o dues setmanes més tard. A Primera, el Reial Madrid debutarà el 19 de setembre, mentre que el Barça, el Sevilla, l’Atlètic de Madrid  i l’Elx ho faran el 26 del mateix mes. A Segona Divisió, l’Almeria, el Saragossa i el Girona seran els últims a entrar a escena. Els tres conjunts no jugaran fins a la tercera jornada, prevista per al 26 de setembre.