Els Búfals han sorprès i, amb un xut a pals amb el temps gairebé exhaurit, han superat els Uroloki, que no havien perdut cap partit aquesta temporada. Els barcelonins han aconseguit la seva primera Lliga catalana de futbol americà. Els Uroloki han estat a punt d’aconseguir la seva vuitena Lliga (i la tercera de consecutiva), però han vist com els Búfals guanyaven per 21 a 22 a la Verneda.

Un derbi amb molt ambient

El derbi s’ha disputat al Centre Esportiu Municipal de la Verneda, una seu neutral i propera per als dos equips del districte de Sant Martí. L’ambient que s’ha viscut ha estat espectacular, amb molts espectadors de tots dos conjunts en la que era la reedició de la final del 2001.

Inici emocionant

Els Uroloki han començat de forma demolidora, amb un primer touchdown de 90 iardes de retorn de Guillem Vicent als 11 segons de joc, després del “kick off” inicial. El 7 a 0 del marcador no ha posat nerviosos els Búfals, que han empatat l’enfrontament amb un assaig de Toni Millán després d’una passada de 30 iardes de Roger Navàs. Els Uroloki han tornat a prendre la iniciativa amb un nou touchdown. Steven Young ha recuperat una pèrdua de pilota de Visent i ha anotat el segon touchdown per als del drac vermell, que amb xut a pals posterior ha significat el 14 a 7 amb què s’ha arribat al final del primer quart.

Els Búfals s’han apropat de nou amb un xut a pals que ha deixat el marcador 14 a 10 a l’inici del segon quart i han tornat a fer-ne un altre a la part final, cosa que deixava l’enfrontament molt igualat al descans, 14 a 13.

Un final d’infart

Al tercer quart, els Uroloki han fet una passa endavant. Un touchdown de Guillem Visent, jugador dels Dragons, ha significat el 21 a 13 i la seva segona anotació del partit. La passada, espectacular, del mexicà i millor jugador de la lliga, Marco Durán. Els Búfals, però, han volgut vendre cara la derrota amb un nou touchdown de Toni Millán, també protagonista als Búfals, que han volgut provar la jugada de dos punts, però no han pogut anotar. I amb 21 a 19 s’ha arribat al final del tercer quart.

El final del partit ha estat molt emocionant perquè els Uroloki no han aconseguit tancar l’enfrontament i, en canvi, els Búfals ho han intentat de totes les maneres possibles. Tot estava enlaire, però quan faltaven pocs segons per acabar el matx, un xut a pals dels Búfals ha permès un triomf històric per al conjunt barceloní.