Podria ser una altra cursa d’ultrafons, però l’Ultra Clean Marathon no és una prova més. Els 60 quilòmetres que han de recórrer els participants tenen un objectiu que va més enllà del cronòmetre i l’esperit de superació. Tots aquells que han participat a la quarta edició de la prova s’han dedicat a recollir la màxima quantitat de deixalles que s’han trobat durant el recorregut.

El “plogging”, el gran al·licient de l’Ultra Clean

La prova, que enguany ha arribat a la quarta edició, ha començat a les vuit del matí a Terrassa i després de recórrer tota la serra de Collserola ha acabat a la platja del Somorrostro, a Barcelona. Un total de 60 quilòmetres que han permès als participants comprovar l’estat en què es troba la muntanya. I per alguns, com en Josep Gil, de l’Escola Vedruna, “la situació és sorprenent. Fa dos anys que hi participo i aquest any m’ho he trobat molt millor que l’any passat. Això sí, altres esportistes com en Sergio López, de l’equip Tema Litoclean reconeix que “la part de Sant Cugat està força neta i, en canvi, quan passes a la vessant de Barcelona la cosa canvia”.

Això sí, tots els participants asseguren que el més important és la conscienciació, tant dels esportistes com de tots aquells que volen gaudir de la natura. Remarquen, sobretot, el fet de la sostenibilitat. De fet, des de la la Xarxa per la Conservació de la Natura, una de les entitats organitzadores, l’Anna Subirana assegura que “ens agrada pensar que el fet que cada vegada trobem menys residus és perquè hi ha un canvi de mentalitat en la població”.