plataforma marina Fòrum

L’Ajuntament de Barcelona condicionarà la plataforma marina que hi ha entre la platja de Llevant i el Fòrum per fer-hi activitats esportives. Es tracta d’una gran esplanada que es va guanyar al mar fa més de 15 anys amb la intenció de fer-hi un zoo marí, projecte que es va descartar el 2011. La intenció és que l’espai pugui acollir esports de sorra, com ara vòlei o tenis platja, per alliberar l’espai que aquestes activitats ocupen a les platges, que estan molt saturades.

Des que es va enterrar el zoo marí, la plataforma ha acollit activitats puntuals, com ara el Cirque du Soleil, els Roller Games o concerts de la Mercè, però no s’hi ha donat mai una utilitat definitiva. Els plans de l’Ajuntament per aquest espai són a mitjà llarg termini (horitzó 2024-2029) i preveuen una habilitació provisional abans de fer-hi una remodelació urbanística definitiva. També s’hi vol incloure una pista de patinatge de velocitat.

Volem que tingui vida, ara és una taca de ciment i podem donar cabuda a activitats que tenen un ús molt intensiu a les platges
David Escudé, regidor d’Esports

Els usos esportius a la plataforma marina del Fòrum enterren la promesa electoral que l’alcaldessa, Ada Colau, va fer el 2019 per fer-hi un barri amb característiques similars a la Barceloneta. Va ser l’anunci del primer dia de campanya de Barcelona en Comú a les municipals. El regidor d’Esports, David Escudé (PSC), ha assegurat que els dos socis de govern comparteixen el projecte de fer-hi activitats esportives.

L’últim tram del passeig Marítim, pendent

El passeig marítim que hi ha sobre les platges de la Nova Mar Bella i de Llevant està pendent d’urbanitzar

La transformació de la plataforma marina s’emmarca en el projecte del Pavelló Blau que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona per coordinar tota l’activitat esportiva que es fa a la façana litoral. A tocar de la plataforma hi ha el tram del passeig Marítim pendent d’urbanitzar, just per sobre de les platges de la Nova Mar Bella i de Llevant. El projecte encara no té pressupost i, mentre no es fa la reforma, s’hi habilitaran espais provisionals per a la pràctica esportiva.

Fa anys que les entitats veïnals de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou reclamen la urbanització definitiva d’aquest passeig que connecta amb la plataforma marina del Fòrum. L’estiu del 2020, l’Ajuntament va eliminar l’aparcament de cotxes no regulat que hi havia a la zona. A finals de l’any passat, el consistori va iniciar un procés participatiu per concretar el projecte de remodelació del passeig.