Qui es pensi que guanyar la Champions és bufar i fer ampolles està molt equivocat. Ara bé, la vida és molt més fàcil amb Alexia Putellas al teu equip. El Barça ha hagut de treure la seva versió de més ofici per derrotar el Reial Madrid en l’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. En un partit molt travat, el Madrid s’ha avançat gràcies a Olga Carmona en una primera part que ha tingut el guió somiat per Alberto Toril, tècnic blanc. El Barça ha demostrat perquè és el campió d’Europa a la segona meitat. En un partit discret, les blaugrana han remuntat gràcies a un doblet d’Alexia Putellas i una diana de Clàudia Pina. Tot i l’ensurt, el Barça encarrila les semifinals i deixa un marcador favorable per la tornada al Camp Nou.

El Madrid col·lapsa el Barça i el perdona a la primera part

El Barça no ha tingut un bon inici de partit. Les jugadores blaugrana no s’han trobat còmodes al terreny de joc i la circulació fluïda habitual en les futbolistes de Jonatan Giráldez ha estat desconnectada pel plantejament del Reial Madrid. Alberto Toril ha renunciat a jugar amb dues puntes per omplir la zona mitja de jugadores i crear una teranyina que dificultés el joc al Barça. El plantejament blanc de buscar el contracop ha tingut el premi del gol en una bona passada entre línies que Olga Carmona ha creuat perfectament davant Sandra Paños.

El gol ha accentuat la possessió del Barça. Patri Guijarro ha provat de sorpendre Misa amb un xut potent, però ni ella ni Jenni Hermoso han posat en problemes la portera madridista. Les pèrdues del Barça en ataca eren vida pel Madrid, que ha sortit sempre ràpid de la cova i ha provocat dues grogues: una a Aitana Bonmatí i l’altra a Leila Ouahabi. El Barça ha estat a punt d’encaixar el segon en una acció a pilota aturada, però el xut potent d’Esther González ha topat amb la creueta de la porteria. Les mateixes protagonistes s’han tornat a citar dos minuts més tard, aquest cop amb intervenció final a terra de Paños. El Barça patia i el Madrid volia aprofitar-ho, però l’1-0 ha estat el marcador al descans.

El Barça remunta en una bona segona meitat

La segona part ha arrencat amb un canvi pel Barça. Clàudia Pina ha agafat el lloc de Leila. El duel ha viscut un moment clau en una acció molt polèmica amb revisió del VAR. Hansen ha caigut a dins l’àrea per una topada amb Olga Carmona. L’àrbitre no ha xiulat res, però el VAR, que s’estrenava a la Champions, l’ha cridada a revisar la caiguda i ha assenyalat penal. Alexia Putellas ha agafat la responsabilitat i no ha errat davant Misa. Un xut perfecte a l’esquerra de la portera i a mitja alçada. Sense fer pràcticament res el Barça trobava l’empat amb més de mitja hora en joc. Les blaugrana han ofert la seva millor versió en els últims quinze minuts. L’ofec al Madrid ha estat constant, i Aitana Bonmatí ha acaronat la remuntada amb una rematada que ha marxat alta. La remuntada culer ha arribat a 10 pel final. Clàudia Pina s’ha estrenat a la Champions després de caçar un rebuig a un xut de Bonmatí. Una fuetada seca al primer toc per situar el Barça amb l’1 a 2 al marcador. La sentència ha arribat en un contracop que Alexia Putellas ha definit de meravella amb una vaselina suau a Misa per sentenciar amb l’1 a 3.