Madrid-Barça

El Barça es manté intractable a la Lliga i ha fet bons els pronòstics: ha superat el Reial Madrid per 0 a 4 en el primer clàssic de la temporada. En conjunt, un Barça superior a un Reial Madrid que ha intentat posar les coses difícils però que encara no arriba a doblegar el gran rival. Els gols de Crnogorcevic, Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Fridolina Rolfö han fet la diferència en un estadi Alfredo Di Stéfano amb totes les entrades exhaurides. Vuitena victòria en vuit partits, que deixa el Barça més líder de la Primera Divisió.

El Barça signa una gran primera part coral

El Barça s’ha esforçat i durant els primers minuts han ofegat el Reial Madrid. En només sis minuts de partit les barcelonines han tingut quatre oportunitats claríssimes de gol. Ana Maria Crnogorcevic ha encetat la llauna al minut 4, amb un cop de cap excel·lent a centrada de Patri Guijarro.

El partit s’ha adormit una mica en els compassos següents, encara que el Barça no ha perdut el control. El Madrid ha intensificat la pressió sense fer mal i ha trigat gairebé mitja hora a maquinar una aproximació amb cert perill.

Patri Guijarro, una de les jugadores destacades de la primera part, ha anotat el segon a pocs minuts del descans. Mapi León ha servit un córner, la pilota ha caigut dins l’àrea petita, Patri Guijarro ha controlat i, molt murri, ha introduït la pilota dins la xarxa de Misa.

L’estadi Alfredo Di Stéfano es tenyeix de blaugrana

Aitana Bonmatí ha ampliat la diferència davant el conjunt blanc. El tercer gol ha arribat per centrada de banda esquerra i la de Sant Pere de Ribes ha rematat sense oposició. Aitana ha celebrat aquesta tercera diana assenyalant i fent un petó a l’escut del Barça.

El Reial Madrid ha protagonitzat la primera ocasió clara del conjunt blanc en el 58, una pilota que ha estavellat Claudia Zornoza al pal dret de la porteria defensada per Sandra Paños.

A mesura que el partit ha avançat, el domini del Barça s’ha fet més evident i les combinacions entre les barcelonines, més fluides. Fridolina Rolfö ha marcat el quart quan ha recollit el refús de la portera Misa, després de rebutjar el xut d’Aitana Bonmatí. La portera blanca ha estat una de les salvadores del conjunt madrileny ja que ha evitat que el resultat fos més aclaparador. Les jugadores del Barça s’han convertit en un verdader malson per a la defensa del Reial Madrid.

En la segona meitat, ha saltat al terreny de joc la blaugrana Vicky López, que ha entrat substituint Marta Torrejón. És la jugadora més jove, 16 anys i tres mesos, a debutar en un clàssic. I en les seves botes ha tingut l’opció de marcar el cinquè gol, però la canonada ha marxat desviada per damunt del travesser.

El Barça ha aconseguit la vuitena victòria en vuit partits, amb 29 gols a favor i només dos gols en contra, i consolida el lideratge. El Reial Madrid cau a la cinquena posició, amb 16 punts i un partit menys. Les blanques sumen la primera derrota a la Lliga, a casa i davant el favorit a revalidar tots els títols, el Barça.