El Barça d’handbol ha aconseguit el bitllet per a la final de la Champions de Colònia davant el PSG, que arribava al xoc amb només 14 jugadors convocats de 16 possibles, dues baixes importants d’última hora per covid-19, Luc Steins i Henrik Toft Hanssen, a banda del lesionat de llarga durada Nikola Karabatic.

Primera part de màxima efectivitat

El partit ha començat molt igualat. El París Saint-Germain però ha agafat en un principi la iniciativa i en atac ha estat d’allò més efectiu. S’ha posat per davant en el marcador, tot i que el Barça en cap moment ha perdut pistonada. Al minut 18, s’havien marcat un total de 21 gols, i el Barça ha fet un parcial de 3-0 i ha posat un 11 a 10 favorable per primera vegada en el partit. Això ha fet que el tècnic dels francesos, el castellà Raúl González, demanés temps mort. L’avui porter titular blaugrana, Kevin Möller, ha estat molt encertat sota pals, no ha deixat d’acumular aturades, cosa que ha fet desesperar els atacants del PSG. Els jugadors destacats del Barça, uns brillants Luka Cindric i Aron Palmarsson, així com un més que efectiu Dika Mem, amb sis gols a la primera part.

El Barça ja no ha deixat la bona ratxa, s’ha sentit més còmode cada vegada sobre la pista, i de fet ha augmentat la diferència de gols respecte al rival i ha arribat a una diferència màxima de cinc gols per sobre, pocs minuts abans del descans. El marcador ha quedat amb un resultat de 18 a 14 en finalitzar la primera meitat.

@FCBhandbol

Segona part decisiva i amb domini blaugrana

Al Barça no li han tremolat les cames i ha seguit marcant la diferència. S’ha mantingut en els quatre gols per damunt del PSG i el conjunt blaugrana ha estat encertat com a col·lectiu tant en atac com en defensa. El conjunt entrenat per Xavi Pascual ha agafat les regnes del partit i no ha fallat, ha mantingut en tot moment el cap fred quan el PSG semblava que tornava a entrar en el matx, però no s’han deixat sorprendre.

Ha arribat a una àmplia diferència de set gols en un parell d’ocasions, i els màxims anotadors del partit han estat Dika Mem, amb vuit gols, i Aron Palmarsson, amb sis. El resultat final ha estat de 37 a 32 gols.

@FCBhandbol

El Barça espera rival, que sortirà de la segona semifinal entre el Veszprém hongarès i el Kiel alemany. El París Saint-Germain per la seva banda jugarà la final de consolació també davant d’un d’aquests dos conjunts. El PSG és l’equip amb més pressupost de la competició, amb un total de 17 milions d’euros.

El Barça disputarà la cinquena final des que va començar el format actual de Final Four i n’ha guanyat dues (2011 i 2015), i és la seva vuitena participació en una final a quatre. El conjunt blaugrana aspira a guanyar la desena Champions del seu palmarès.

@FCBhandbol

Les reaccions post-partit de Dika Mem, Thiagus Petrus, Ludovic Fabregas i Xavi Pascual