El Barça rebrà aquest dimarts la visita de l’Eibar al Camp Nou en l’últim partit de Lliga de l’any 2020. Com és habitual el tècnic blaugrana, Ronald Koeman, ha valorat el partit i també l’actualitat del club.

Agraït a Messi

L’entrenador ha explicat que Messi tenia molèsties al turmell i que, a causa d’això, no podia entrenar-se ni jugar contra els bascos i per això li han donat dos dies més de descans.

Ara hem de treure el millor rendiment de Messi fins a final de temporada”
Ronald Koeman, entrenador FC Barcelona

Koeman ha dit que no ha vist l’entrevista de Messi a La Sexta. Ha assegurat que “jo sempre he estat tranquil” respecte al que pensava Messi i que “ara hem de treure el millor rendiment del jugador” fins a final de temporada i després ja veurem què passa. El tècnic ha agraït les paraules del capità del Barça dient que el seu fitxatge va ser un encert. L’entrenador blaugrana no ha volgut valorar la possibilitat que si Pochettino acaba fitxant pel PSG si això podria facilitar el fitxatge de Messi pel club francès. El tècnic creu que Messi no decidirà el seu futur per un entrenador, pensa que la decisió la prendrà parlant amb la seva família.

Koeman ha dit que és important el sistema tàctic de l’equip, però per ell és més important “l’actitud i l’energia dels jugadors” a l’hora d’afrontar el partit. “No tenir Messi és sempre una baixa important”, però no fem un sistema per a ell, sinó que ell és part del sistema i que hi ha jugadors que poden ocupar la seva posició. A aquests altres jugadors el tècnic els demana suplir l’efectivitat de l’argentí.

El mercat d’hivern

L’entrenador blaugrana ha reconegut que ha parlat amb Ramon Planes, secretari tècnic del club, sobre possibles reforços en aquest mercat d’hivern. Tenen estudiada la situació i quan hi hagi nou president li faran saber perquè prengui les decisions que pugui.

Noms propis

Pedri, segons Koeman, ha de saber conviure amb la seva qualitat i la seva edat. Segons l’entrenador, el futbolista ve d’una família humil i és conscient del que ha de fer per millorar. No s’ha de creure, per Koeman, que ja ho ha fet tot, sinó que ha de continuar treballant i així podrà seguir millorant.

Finalment, també ha parlat sobre Dembélé. Ha dit que està bé i que fa dies que està entrenant-se amb l’equip. Koeman ha reconegut que té molts números per anar convocat per al partit contra l’Eibar.