final champions femenina 2024 barça olympique lio

El Barça ha aconseguit la tercera Champions de la seva història, la segona de consecutiva, i suma un pòquer de títols històric. Lliga, Copa del Rei, Supercopa d’Espanya i la Champions en una temporada que quedarà per al record. Un gol d’Aitana Bonmatí al minut 63 ha servit per a que les jugadores dirigides per Jonatan Giráldez entrin en l’olimp del futbol femení.

Igualtat que desfà Aitana

La igualtat ha estat la màxima durant tot l’enfrontament, però la qualitat individual d’Aitana ha permès que el Barça aconseguís l’1 a 0 al minut 63. L’Olympique de Lió ho ha intentat, però ha estat Alexia, que havia sortit al minut 88, qui ha aconseguit el 2 a 0 definitiu en el 95. Les blaugrana, que mai no havien guanyat les franceses, aconsegueixen proclamar-se de nou campiones d’Europa.

21:06

I fins aquí el directe

El Barça ha acabat amb la  maledicció de l’Olympique de Lió i ha aconseguit un pòquer històric. Aquest diumenge les jugadores blaugrana celebraran el títol amb l’afició a la plaça de Sant Jaume.

20:18

El Barça ja té la copa de campiones

Alexia ha aixecat la copa de campiones d’Europa. El Barça torna a ser el millor equip del continent.

19:56

El Barça, campiona de la Champions

El Barça suma la segona Champions consecutiva i el pòquer de títols d’una temporada històrica.

19:54

Segon del Barça, gol d’Alexia

Gol d’Alexia al minut 95 que certifica que el Barça serà campiona de la Champions per segon any consecutiu.

19:51

Sis minuts d’afegit

Ja queda menys perquè el Barça pugui fer-se amb la segona Champions consecutiva.

19:45

El Barça, atordit

El Barça està tancat al seu camp i l’Olympique busca amb insistència l’empat. Minut 88.

19:42

Minuts aturat

Ona Batlle i Cata Coll s’han fet mal i el joc ha estat aturat durant uns minuts, que s’afegiran al final de l’enfrontament. Afortunadament no ha estat res greu.

19:36

L’Olympique busca l’empat

Les franceses estan buscant l’empat, però no poden, tot i que estan arribant amb perill.

19:33

Graham a punt de fer el segon

La noruega ha estat a punt de marcar el 2 a 0, però Graham Hansen no ha pogut marcar quan ho tenia tot per fer-ho. Minut 74.

19:24

Expectació a la plaça Catalunya

Expectació per veure la final de la Champions.  La plaça de Catalunya s’omple d’aficionats que gaudeixen amb la final.

19:21

GOL D’AITANA

Minut 63. Gol d’Aitana Bonmatí després d’un xut que ha tocat en la defensa del conjunt francès.

19:18

Ocasió molt clara de Salma

Minut 60. Bona acció de Rölfo que Salma Paralluelo no ha pogut rematar amb força.

19:16

Sense domini francès, però amb perill

El Barça té cert domini de la pilota, però el conjunt dirigit per Sonia Bonpastor té les ocasions més clares. Al minut 57, rematada de cap que atura sense problemes Cata Coll.

19:07

Primer avís de l’OL

Xut de Renard que ha enviat per sobre del travesser al minut 49.

19:03

Comença la segona meitat a Bilbao

Ja ha començat el segon temps de la final de la Champions. Continua la igualtat.

18:48

Descans a San Mamés

Primera meitat molt interessant amb ocasions per tots dos conjunts com per desfer l’empat inicial. Tot i això, el Barça i l’Olympique no han marcat i tot queda obert de cara a la segona meitat.

18:46

Jugada espectacular de Graham Hansen

A punt d’arribar al descans, Caroline Graham Hansen ha fet una jugada espectacular, però el seu xut ha sortit massa creuat i no ha pogut marcar.

18:40

Els millors moments de l’OL

L’Olympique de Lió s’ha desfet de la pressió del Barça i està jugant els millors minuts de la primera meitat. Tot i això, encara continua l’empat en el marcador.

18:29

Gairebé marca Patri!!!

Minut 27. Patri Guijarro ha estat a punt de marcar, però la portera Cristine Endler ha evitat el gol blaugrana.

18:25

Perill a la porteria blaugrana

Minut 25. Una centrada que  no ha aturat en primera instància Cata Coll ha estat a punt de significar el 0 a 1.

18:22

El Barça domina

El Barça domina territorialment, però no crea molt perill. L’Olympique gairebé no té la pilota i espera jugar amb ràpides transicions per buscar el gol. Al minut 23, les blaugrana havien fet 166 passades per 51 del conjunt francès.

18:15

Al travesser l’Olympique!!!

Minut 14. L’OL ha fet una llançament de córner que ha tocat en una davantera i ha tocat el travesser de la porteria defensada per Cata Coll.

18:06

Primer xut a porta del Barça

Salma Paralluelo ha provat el primer xut que ha aturat sense problemes la portera del conjunt francès. Minut 5.

18:00

Comença el partit

Comença la final de la Champions a Bilbao.

17:33

Ambient de luxe a San Mamés

L’afició del Barça omple San Mamés i es pot veure un ambient espectacular

17:09

L’11 de l’Olympique de Lió

Ja sabem les 11 jugadores que s’enfrontaran al Barça a San Mamés a la final de la Champions. Aquest és l’onze inicial de Sonia Bonpastor.

16:56

Tot a punt a la plaça de Catalunya

A la plaça de Catalunya ja està tot a punt per seguir la final de la Champions, que enfrontarà el Barça amb l’Olimpique de Lió aquest dissabte.

16:47

Ja tenim 11 inicial del Barça

16:36

Arriba l’autocar del Barça a San Mamés.

Ambient espectacular a San Mamés amb l’arribada de l’autocar del FC Barcelona a l’estadi. Es fa notar l’afició blaugrana a Bilbao.

16:22

Xiulada a l’autocar de l’Olympique de Lió a San Mamés

Arribada de l’autocar de l’Olympique de Lió a San Mamés enmig d’una gran xiulada

16:00

Només falten dues hores per a l’inici del partit

El partit a San Mamés comença el seu compte enrere. A les sis en punt de la tarda donarà inici la final de la Champions.

14:25

L’afició, il·lusionada

Els aficionats del Barça s’han mostrat molt il·lusionats de cara a la final de la Champions en un ambient espectacular a Bilbao.

13:35

Bilbao es tenyeix de blaugrana

L’ambient a Bilbao és extraordinari i els colors blaugrana es poden veure a la capital biscaïna, sobretot a la zona reservada per als aficionats barcelonistes.

12:41

Mapi León té l’alta mèdica

Aquest dissabte al matí Mapi León ha rebut l’alta mèdica i, per tant, podrà estar a la banqueta de San Mamés. D’aquesta manera, totes les jugadores de Jonatan Giráldez estan disponibles per poder jugar. De fet, des del 2019 que la plantilla del Barça no tenia a totes les futbolistes disponibles, entre sancionades i lesionades.

12:24

L’entrenament del Barça a San Mamés

Imatges de l’entrenament d’aquest divendres a l’escenari del parti, San Mamés, previ a la final de la Champions.

12:12

La roda de premsa de Jonatan Giráldez

Recupera la roda de premsa de Jonatan Giráldez i Aitana Bonmatí prèvia a la disputa de la final de la Champions a Bilbao.

11:51

Surt Xavi Puig de l’hotel de concentració

El responsable del futbol femení del Barça, Xavier Puig, a la sortida de l’hotel atenent a la premsa i fent-se fotos i firmant autògrafs amb aficionats blaugrana.

11:29

Representació institucional de l’Ajuntament

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor d’esports de l’Ajuntament, David Escudé, també han arribat a Bilbao per seguir la final de la Champions entre el Barça i l’Olympique de Lió.

11:14

Joan Laporta ja és a Bilbao

El president del FC Barcelona ha arribat a l’hotel de concentració de les jugadores blaugrana a Bilbao per donar suport a l’equip.

10:00

Comença el minut a minut de la final de la Champions

Molt bon dia i benvinguts a aquest minut a minut de la final de la Champions. Barça i Olympique de Lió buscaran el títol més preuat a la final de Bilbao i des d’aquí us explicarem fil per randa tota la prèvia de l’enfrontament i podreu seguir en directe el partit.