Robert Lewandowski gol Elx líder

El Barça és el nou líder de Primera després de superar l’Elx de forma clara. A la prèvia ja resultava força difícil preveure un resultat que no fos el triomf blaugrana. Els alacantins havien jugat 23 vegades al Camp Nou i el resultat era de 23 victòries locals. L’Elx, a més a més, sumava aquest any quatre derrotes i un empat i dos gols a favor i 11 en contra. Al final, els que apostaven (la majoria) per un fix de la travessa han encertat.

Una expulsió i dos gols

L’Elx, des del primer moment, s’ha tancat darrere amb dues línies defensives molt juntes que intentaven no deixar fluir el joc barcelonista. Els alacantins han aguantat força bé fins que Gonzalo Verdú ha estat expulsat per una vermella directa clara en una acció sobre Robert Lewandowski. Després de diverses ocasions, al minut 33 ha caigut el primer gol blaugrana gràcies a una jugada col·lectiva entre Pedri, Balde i Lewandowski, que ha marcat a plaer l’1 a 0. Al 40, Memphis ha rebut d’esquena de Balde i, en una mitja volta perfecta, ha fet el 2 a 0 per gairebé sentenciar l’enfrontament amb un golàs. Els dos primers gols s’han hagut de revisar al VAR, però han pujat al marcador, mentre que al minut 43 un gol de Pedri ha estat anul·lat per fora de joc.

Golejada còmoda i líder

La segona meitat ha començat amb un nou gol dels blaugrana al minut 50. Robert Lewandowski, en una acció d’oportunista, ha aconseguit marcar el 3 a 0 en una pilota que ha quedat morta dins l’àrea petita. El polonès suma ja vuit gols en Lliga i 11 en total i hauria pogut fer-ne el tercer en un parell d’oportunitats molt clares.

Xavi Hernández ha aprofitat per donar descans a alguns jugadors i minuts a d’altres. Ansu Fati, Raphinha i Bellerín han entrat per Memphis, Dembélé i Eric Garcia. Ferran Torres també ha substituït Lewandowski, però tot i tenir diverses ocasions el marcador ja no s’ha mogut. El Barça acaba la jornada amb 16 punts (cinc victòries seguides) amb 18 gols a favor i només un en contra.