El Barça ha començat la temporada 2022-2023 sumant els tres punts de la victòria davant del Granadilla Tenerife per 2 a 0. Després de l’ajornament de la primera jornada de lliga per la vaga arbitral, la Lliga F s’ha estrenat, per fi, aquest cap de setmana. El Barça ho ha fet a l’Estadi Johan Cruyff, on les aficionades i aficionats han acompanyat l’estrena de l’equip amb una xifra de 4.477 assistents.

Molts debuts

Era un dia de molts debuts. Des de Keira Walsh, la migcampista fitxada més recentment, fins al d’altres fitxatges que ja havíem vist jugar en pretemporada, com Geyse i Bronze.

També se n’ha produït un de molt especial, el de Vicky López. La jugadora ha entrat a l’onze titular i ha batut el rècord de ser la més jove a debutar amb el Barça des de la seva professionalització l’any 2015, amb 16 anys acabats de fer.

L’altre debut d’un nou fitxatge s’ha produït a la segona part, al minut 72, quan Nuria Rábano ha entrat al terreny de joc per substituir Graham Hansen.

Primera part sense gols

L’enfrontament ha començat malament per al Barça, ja que Patri ha hagut de ser substituïda després d’un cop amb la portera canària. Les visitants han creat més perill a la primera meitat amb jugades aïllades, i només una rematada de Paredes ha donat esperances d’obrir el marcador.

El final de la primera part ha tingut tres ocasions de les més clares per al Barça: al minut 44, Geyse se n’ha anat per la banda esquerra, ha fintat dues defenses i ha posat una centrada rasa per a Bronze, que ha intentat rematar d’esperó però no ha dirigit bé a la porteria. Rolfö, tot seguit, ha rematat de cap sola, però massa fluix per a la portera, que ho ha tingut fàcil. En el temps afegit, Irene Paredes ha rematat de cap en un córner, però la pilota ha marxat fregant el travesser.

El Barça, millor a la segona

A la segona part han continuat les centrades de les blaugrana cap a l’àrea rival. Al minut 53, un llançament de córner ha propiciat una sèrie de remats dins l’àrea, molt perillosos, però que han acabat rebutjats. Un altre córner, tot seguit, ha originat una jugada perillosa amb un altre remat de Rolfö, que ha xocat amb el primer pal.

El debut golejador del Barça a la Lliga F l’ha protagonitzat Geyse al minut 61, que ha transformat un xut des de la frontal de l’àrea en el primer gol del partit i de la temporada de les blaugrana. Geyse ha pogut marcar el segon gol pocs minuts després, amb una centrada de Rolfö que ha rematat des del punt de penal, però que no ha engaltat bé i ha acabat marxant fora molt desviada.

Al minut 68, Graham Hansen ha marcat el gol del partit. Després de conduir la pilota fins al centre de la frontal, ha disparat un xut creuat potent cap a l’esquerra de la porteria i ha fet pujar al marcador el segon gol del Barça.

Al final del partit, durant el primer minut d’afegit, el Barça encara ha pogut marcar el tercer: el rebuig d’un xut d’Oshoala per part de la portera del Granadilla ha acabat als peus de Marta Torrejón, el remat de la qual s’ha estavellat en una defensa a qui reclamaven mans i penal, però l’àrbitra no ha assenyalat res.

El Barça Femení suma els seus primers tres punts en aquesta nova Lliga F, i demostra la seva solvència tot i les baixes que acumula a la banqueta.