Franco ja no té medalles del Futbol Club Barcelona. La Junta Directiva va decidir que li retira les que el club va atorgar de forma obligada al dictador els anys 1971 i 1974. De retruc, el Barça retirarà tots els efectes honorífics derivats d’aquestes medalles. Aquesta decisió s’ha de sotmetre a votació en l’assemblea de compromissaris perquè tingui validesa.

Dues medalles d’or a Franco

El club dona resposta a una demanda històrica dels últims anys de la massa social blaugrana, concretament des de l’any 2003, quan un grup d’uns 3.000 socis van posar-ho de manifest. El Barça havia atorgat l’any 1971 una primera medalla d’or a Francisco Franco commemorativa en la inauguració del Palau Blaugrana a requeriment de les autoritats de l’època. La segona medalla d’or a Franco se la van atorgar l’any 1974 en commemoració del 75è aniversari del club.

Butlletí del FC Barcelona 1

Butlletí del FC Barcelona 2

Butlletí FC Barcelona 1974

Dol per la mort del soci número 1

La Junta del FC Barcelona també va prendre altres decisions. La més destacada és un canvi en la secretaria de la junta. Maria Teixidor, fins ara vicesecretària i responsable del futbol femení, substitueix Jordi Calsamiglia com a secretària. D’altra banda, la junta va expressar el condol per la mort del soci número 1 del club, Josep Maria Selva Vallespinosa, soci des del 3 de gener del 1931. El nou soci número 1 és Manuel Maños Gonzalbo, de 97 anys, que ho és des del 5 de setembre del 1932.