Carles Santaló és porter de la UA Horta, de la Tercera Divisió, on s’ha convertit en un dels imprescindibles de l’equip. En categories juvenils va jugar amb l’Espanyol i el Girona abans de fer el pas a aquesta categoria i fitxar finalment per al conjunt hortenc. Però Santaló és molt més que un jugador de futbol, també és jugador professional del FIFA, el videojoc de futbol més jugat en totes les plataformes, i youtuber. Hem entrat a casa seva perquè ens expliqui com compagina les dues facetes, futbol real i futbol virtual, i com és el món dels jugadors professionals de videojocs.

Kolderiu al FIFA

Amb aquest sobrenom va començar a jugar al FIFA de molt jove amb el seu germà. Sense saber com seria la seva trajectòria en aquest món, ell mateix li va augurar al seu pare que acabaria guanyant-se la vida jugant al FIFA. La predicció es va complir i en molt poc temps es va situar entre els 10 millors jugadors del món del FIFA. El nom de Kolderiu ja era conegut en aquest videojoc i començava la seva trajectòria fulgurant.

Kolderiu a YouTube

Veient que tenia futur al FIFA, va crear paral·lelament i juntament amb el seu germà un canal a YouTube, en què, amb un estil molt personal i desenfadat, ensenya els partits que juga, els jugadors que fitxa, les partides al FUT Champions però també hi penja vídeos dels seus partits amb l’Horta amb comentaris en primera persona de com l’ha viscut o de les millors aturades que fa.

Els vídeos són seguits per centenars de milers de persones, que comenten les seves actuacions tant al FIFA com al futbol real. En l’entrevista Kolderiu explica com planteja quins vídeos penja, com va crear el canal i que el té a mitges amb el seu germà.

L’estil Kolderiu

El Mamut, el Teletubbie, els Caminantes, els Totys, la Mofeta… són alguns dels sobrenoms que ha posat als seus propis jugadors o la terminologia que fa servir per descriure uns tipus de fitxatges o altres. Els seus milers de seguidors s’han apropiat d’aquesta terminologia i, tant a Twitter, Instagram o YouTube, fan servir també aquestes paraules alhora de comentar i compartir contingut.

Santaló a l’Horta

El fet que Carles Santaló sigui seguit per milers de persones a les xarxes socials, fa que els partits de l’Horta hagin agafat una altra dimensió per a la gent, sobretot nens i joves, que segueixen Kolderiu. A la majoria de camps de la Tercera Divisió es pot veure darrere la porteria que defensa, desenes de nens que volen veure el seu ídol en carn i ossos, i fins i tot després dels partits Santaló es passa una bona estona signant autògrafs i fent-se fotografies amb els fans, una situació que no passa en cap altre partit de la Tercera Divisió.

Partida al FIFA

L’equip ‘btvesports‘ planteja a Kolderiu fer una partida per comprovar la seva habilitat al FIFA. Podeu veure el partit sencer entre Carles Santaló vs Jordi Montalbo & Sergi Cebrián, un França – FC Barcelona.

Els reptes del ‘btv esports’

No és el primer ni l’últim reportatge amb reptes a esportistes que proposen els companys del programa ‘btv esports’. Els jugadors de Futbol Sala del FC BarcelonaLeandro Esquerdinha i Arthur Guilherme de Souza també van participar en un programa on se’ls van plantejar tres reptes. O els també jugadors del FC Barcelona d’hoquei patins Aitor Egurrola i Nil Roca també van participar en diversos reptes esportius.