FC Barcelona bàsquet
@FCBBasket

El Madrid s’ha endut el clàssic de bàsquet al Palau Blaugrana per un 85 a 87 molt ajustat. Amb aquest triomf, el conjunt blanc té molts números per acabar primer de la Lliga ACB, perquè té un balanç de 28 victòries i una derrota. El Barça, en canvi, es queda amb 25 triomfs i quatre derrotes quan queden set jornades per tancar la fase regular.

Un Barça desencertat fins al descans

El Madrid ha començat molt bé, amb un parcial de 0 a 9 en el primer quart, amb un Barça molt desencertat en atac. Quan els blaugrana s’hi han apropat, els blancs han fet un altre parcial de 0 a 11 per aconseguir un màxim avantatge de 14 punts (22-36) tot i que a la mitja part s’ha acabat amb 33 a 42 favorable als de Pablo Laso.

@FCBBasket

Protagonistes i desenllaç inesperats

Durant els primers 20 minuts, Mirotic ha estat desconegut i desencertat. Pau Gasol, que ha tornat a sortir al cinc inicial i ha jugat el segon partit com a blaugrana, no ha aportat gaire i ha sumat nou minuts més amb tres rebots i cap punt. Per part madridista, l’estrella, Walter Tabares, s’ha carregat de faltes i gairebé no ha pogut imposar-se sota els taulars. En canvi, dos joves com Garuba i Vukcevic, de 19 i 18 anys respectivament, han estat clau amb 11 punts cadascun. Amb tot, a l’inici del tercer quart el Barça tenia a tocar els visitants (57-59) gràcies a Calathes (18 punts), Higgins (21) i Mirotic (17). Però un Madrid sense joc interior s’ha encomanat als triples (15 de 34), alguns d’inversemblants, per avançar en el marcador.

Final d’infart al clàssic de bàsquet

El Barça ha arribat al tram final de l’enfrontament gairebé sense opcions. Quan faltaven 52 segons perdia de nou punts, 74 a 83, i tot semblava indicar que el Madrid s’emportaria el clàssic de bàsquet. Tot i això, una defensa agressiva i l’encert en els triples de Higgins, que n’ha fet un, i Mirotic, amb dos, han posat els de Jasikevicius al davant en el marcador, 85 a 84 amb 10 segons per acabar el matx. Una acció de 2+1 de Laprovittola ha permès el triomf final dels de Laso per 85 a 87 malgrat que Higgins ha tingut una última opció, tot i que no ha pogut ni llançar a cistella.