Aalborg Barça final Champions

El Barça d’handbol ha sumat la 12a Champions, la tercera en els últims quatre anys, després de guanyar l’Aalborg per un ajustat 30 a 31. Els de Carlos Ortega sumen el setè títol de la temporada en una final extraordinària, plena d’emoció, però que el Barça ha dominat gairebé durant tot l’enfrontament.

Un partit molt ajustat

El partit ha estat molt igualat durant tot l’enfrontament, tot i que el Barça ha dut la iniciativa gairebé en tot moment. Els blaugrana han aconseguit un màxim avantatge de tres gols, 2 a 5, però l’Aalborg ha sabut reaccionar. Els gols de Dika Mem, Richardson i N’Guessan han estat clau per posar-se per davant. Els catalans han aconseguit mantenir un o dos gols de diferència fins arribar al descans. A poc d’arribar-hi, l’equip danès ha aconseguit posar-se per davant per primera vegada, 15 a 14, però al descans s’ha arribat amb empat a 15.

El segon temps ha tingut un desenvolupament similar, amb petits avantatges per als blaugrana, d’un o dos gols, tot i que s’ha arribat als últims 10 minuts amb empat en el marcador, 25 a 25. A partir d’aquí, un petit avantatge de dos gols, 26 a 28, permetia al Barça apropar-se al títol. De fet, amb 27 a 29, una aturada d’un Nielsen novament crucial, ha permès tres gols de diferència, 27 a 30 a falta de menys de quatre minuts. L’Aalborg ha reaccionat i s’ha quedat a un gol, 30 a 31, amb opció d’empatar. El Barça ha tingut possessió a falta de menys d’un minut. Els blaugrana no han marcat i els danesos han tingut l’opció d’empatar a 13 segons per acabar el matx. Mikkel Hansen ha tingut l’empat en una falta amb el temps aturat, però no ha marcat, de falta, i la Champions ha estat per al Barça.

Una temporada gairebé perfecta

Els blaugrana han firmat una temporada gairebé perfecta perquè només han deixat escapar la Super Globe, el mundial de clubs que se’ls resisteix en els últims anys. Els de Carlos Ortega han aconseguit la la Lliga, la Copa del Rei, la Copa Asobal, la Supercopa d’Espanya, la de Catalunya i la Ibèrica.