Barça Xakhtar

El Barça s’ha imposat al Xakhtar Donetsk per 2 a 1 en la tercera jornada de la Champions. Ha estat un victòria treballada, ja que en els últims minuts els ucraïnesos han fet patir els blaugrana. Ferran Torres i Fermín López, el millor del partit, han estat els golejadors de l’equip de Xavi Hernández a la primera part. L’ensurt del partit l’ha donat Joao Félix a la segona part, que s’ha retirat amb molèsties musculars i, per tant, hi ha el dubte de si dissabte podrà jugar el clàssic. La victòria del Barça situa l’equip amb nou punts i molt a prop de classificar-se per als vuitens de final de la Champions.

Ferran Torres i Fermín López ensenyen el camí

El Barça ha sortit pressionant la sortida de la pilota del Xakhtar, que ha arriscat molt volent començar el joc des de la seva pròpia àrea. Això ha fet que els blaugrana generessin la seva primera gran ocasió, un xut de Fermín que ha rebutjat Riznyk, després de recuperar la pilota molt a prop del porter ucraïnès. El Xakhtar ha seguit apostant per un estil de joc de combinació i, en certs moments, ha tingut el control. De totes maneres, els de Xavi Hernández han insistit en el seu pla i al cap de 25 minuts han tornat a tenir una bona ocasió per marcar, però el xut de Joao Félix l’ha aturat Riznyk. El Barça ha obert el marcador en el minut 28. Fermín López ha enviat la pilota a l’escaire i el rebuig l’ha enviat Ferran Torres al fons de la xarxa. L’àrbitre assistent ha assenyalat fora de joc de Fermín López, però el VAR l’ha corregit i ha significat l’1 a 0. El Xakhtar ha acusat el cop i Fermín López, molt mòbil i incisiu, ha fet el 2 a 0 en el minut 36, després d’un retall a la frontal i un xut potent i col·locat que ha entrat per l’escaire. Amb el marcador a favor el Barça ha trobat espais i hauria pogut ampliar distàncies.

Joao Félix es retira amb molèsties

La segona part ha començat amb el Barça buscant el tercer gol per deixar el partit gairebé solucionat i Joao Félix ha fet intervenir amb encert Riznyk. Els blaugrana han mogut la pilota amb tranquil·litat però amb rapidesa i Ferran Torres ha marcat, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc. Els ucraïnesos, que no es veien fora del partit, han aprofitat la seva oportunitat i en el minut 62 Sudakov ha retallat diferències marcant el 2 a 1. Aquest és el primer gol que encaixa el Barça en aquesta edició de la Champions. El Barça ha intentat refer-se del cop psicològic del gol a través de tenir la pilota i Fermín López, el jugador del partit, ha enviat un amb xut potent des de fora l’àrea la pilota al pal i només un minut més tard, en el 70, ha marcat, però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric. La mala notícia per als blaugrana ha arribat en el minut 74, quan Joao Félix ha abandonat el camp amb molèsties musculars. El Xakhtar ha vist la possibilitat de poder empatar i ha començat a apropar-se a la porteria de Ter Stegen. Físicament els ucraïnesos s’han vist més sencers i els nervis han fet acte de presència entre l’afició culer, ja que es veia perillar la victòria. De totes maneres, el Barça al contraatac hauria pogut tancar el partit, però ha faltat encert en la rematada final.